Уряд Гройсмана виділив понад три мільйони на придбання томографа для Ратнівської лікарні

16 Липня 2019, 13:28
Ратнівська ЦРЛ 1278
Ратнівська ЦРЛ

Уряд Гройсмана виділяє близько 3 мільярдів гривень на підтримку малих міст та райцентрів України.

Кожна область отримає додаткові десятки мільйонів гривень на важливі соціальні та інфраструктурні об’єкти. Частину цих коштів, понад 39 млн грн, Уряд Гройсмана вже розподілив містам Волині. З них понад 3 млн грн виділяється на придбання томографа для Ратнівської центральної районної лікарні.

Вже цього року міста районного значення отримають 3 млрд грн з Державного фонду регіонального розвитку. А з початку 2020 року усі малі міста матимуть повноваження та ресурси, які є зараз у великих міст та об’єднаних громад. Крім того, з 2020 року розпочнеться окрема урядова програма фінансування місцевих доріг, так званих «тешок», на 10 млрд грн.

«Це треба зробити, бо поки ми будуємо великі дороги між великими містами, до них не буде, по чому доїхати», – наголосив лідер «Української стратегії» Володимир Гройсман​​​​​.

Так фінансування від Уряду (3 091 500 грн) вже отримають у Ратному на придбання томографа для центральної районної лікарні  для підвищення якості медичного обслуговування населення Ратнівського району.

Як заявив Глава Уряду та очільник «Української стратегії» Володимир Гройсман, потрібно, аби вже наступного року всі районні центри та міста районного значення мали статус об’єднаних територіальних громад і отримали всі ті можливості й ресурси для розвитку, які вже мають завдяки децентралізації великі міста й ОТГ.

«Це дасть їм можливість до процесу остаточного об'єднання почати вирішувати проблеми людей, почати будувати дороги, почати ремонтувати садочки і школи», – сказав Глава Уряду.

Продовження таких програм децентралізації в цілому критично залежить від того, чи буде новий Уряд так само підтримувати громади, як Уряд Гройсмана, тобто від результатів виборів.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024