Де у Заболотті можна знайти квітковий рай та про що пише вірші місцевий поет. ВІДЕО

09 Липня 2019, 12:30
Залізнична станція «Заболоття» 5571
Залізнична станція «Заболоття»

Про Заболоття, що на Ратнівщині, відзняли цікавий відеосюжет, у якому журналісти розповідають про працьовитих та дивовижних людей району.

Заболоття – прикордонне селище Ратнівського району, населення більше чотирьох тисяч осіб. Перша писемна згадка про селище датована 1501 роком. На північному сході від Заболоття розташоване озеро Турське, на півночі – озеро довге. У центрі – Чорне, на заході й півдні – озерця ковпини і Корець. Про це йдеться у відеосюжеті 12 каналу.

Журналісти волинського телеканалу відвідали місцевий ринок, поцікавилися, хто є начастішими гостями та яким товарам вони надають перевагу.

Тетяна Ткачук працює старшим касиром на залізничній станції «Заболоття», а у вільний від роботи час пече короваї, які прикрашає немовірними квітами із цукрової мастики напрочуд тонкої роботи. Крім того Тетяна справжня рукодільниця, котра завдяки власними силами створила казку на на своєму подвір'ї.

Згодом, журналісти завітали на гостину до Олександра Римарчука, котрий розводить голубів. Це захоплення у господаря з 4 класу школи. Олександр із захопленям та особливим трепетом роповідав про своїх двокрилих підопічних. Зі своєю дружиною Любов'ю господар живе у парі уже 60 років, зокрема обоє мають спільне заняття – вирощування квітів.

«Ми все робимо разом, сама я нічого не зробила б без діда», – каже про свого чоловіка Любов Римарчук.

Побували журналісти і на станції «Заболоття» – єдиному місці на Волині де зустрічаються українські та білоруськи потяги. Не оминули хатину Зінаїди Глущук, яка розповіла зворушливу історію про війну.

Вишивальниця Любов Яконюк демонструє свої вишивки та каже: «Якщо порахувати то я могла б встелити дорогу своїми виробами від Заболоття до Бреста».

Як планують розвивати інфраструктуру села та які вірші пише місцевий поет Валерій Дудка – дивіться у відео:

Читайте також:

Як велимчани готуються у похід за чорницями та які легенди існують про місцеве озеро

Що бачили та які цікавинки знайшли журналісти відомого волинського телеканалу у Самарах

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024