Як велимчани готуються у похід за чорницями та які легенди існують про місцеве озеро

03 Липня 2019, 11:44
Село Велимче 5973
Село Велимче

Журналісти популярного телеканалу Волині знову завітали на Ратнівщину. Цього разу вони побували у колоритному селі Велимче.

Велимче одне із найбільших сіл Ратнівського району, населення якого становить 2972 мешканців, – про це йдеться у відосюжеті проекту «Заходеньки»  12 каналу.

Зазначимо, нещодавно  журналісти відомого волинського телеканалу побували у Самарах.

«Це край найпрацьовитіших, співочих і гостинних людей», – розповідає про Велимче ведуча Марія Вавринюк.

Зустріли журналістів із музикою, яку створювало тріо у складі Миколи Літвинця, Миколи Шудрука та Івана Летича. Згодом велимченські музики розповіли про історію заснування свого колективу та за що колись їх сварив місцевий кіномеханік.

Завітала команда проекту і до місцевої господині Надії Видрич. Жінка розповіла про своє захоплення – ткацтво, зокрема продемонструвала ткані вироби та показала через які процеси проходить льон перед тим, як потрапити у ткацький вертстат.

У відеосюжеті показали і місцевих збиральниць чорниць, що вони роблять під час збирання цих ягід та скільки з цього заробляють.

Завітали на гостину і до місцевої рукодільниці Марії Мажули, яка займається бісероплетінням, в'язанням та вишивкою понад 10 років.

Журналісти проекту не оминули й дім Ольги Гайдучик, яка ще з юності займається ткацтвом, а нині є заслуженою майстринею народної творчості.

Галина Летич, директорка місцевого будинку культури, розповіла про проблеми, пов'язані із приміщенням, та про клубні формування, зокрема і колективи «Золота криниця», «Троїсті музики», які мають чимало відзнак у області та районі. 

Про легенди місцевого озера Вінок, розповіла Надія Давидович.

Більше – дивіться у відесюжеті:

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром