Денис П'ятигорець

Денис П'ятигорець розповів, чим може завершитись для України позов Портнова проти Порошенка

01 Липня 2019, 16:20

Заступник голови Волинської обоасної державної адміністрації  Денис П'ятигорець розповів про те, як позови Андрія Портнова до п'ятого президента України Петра Порошенка можуть вплинути  на розвиток економіки України у найближчі роки. 

Відео з виступу на телеканалі «Прямий» політик поділився на своїй сторінці у мереже Facebook.

«Я б тут хотів додати, як юрист за освітою, про дуже важливий фактор, який мають зрозуміти всі громадяни України. Подали на Порошенка позов до суду за те, що він віддав наказ відступати і про цю контрерористичну операцію. Щоб визнати цей указ Порошенка незаконним. Про що це говорить? Всі аплодують, хто ненавидить Порошенка і кажуть: «Класно, його за це посадять в тюрму». По-перше, проблема – в іншому. Якщо корумповані суди все ж таки винесуть таке рішення, що цей указ був незаконний, то автоматично, будь який власник майна на окупованій території, який цього майна позбувся (а там і заводи зруйновані, і багато чого зруйновано), подасть позови на державу Україну. Тому що указ був підписаний не фізичною особою, а інститутом держави, Президентом. І з кожної кишені кожного громадянина будуть виплати за цими позовами за все зруйноване майно. Ось що стане наслідком цього позову Портнова проти Порошенка за визнання указу», – зазначив Денис П'ятигорець.

Також він поцікавився, чи готові люди платити із власної кишені усі ці відшкодування.

«І тепер всі, хто аплодують в долоні і кажуть: «Класно, Порошенка посадять в тюрму», ви готові платити за це? Ви готові платити за це з власної кишені? Ви готові чекати декілька десятків років підвищення вашої пенсії та зниження комунальних тарифів? І всього того, чого ви хочете від нового президента? А ви нічого з цього не отримаєте, бо це все заберуть ті самі олігархи, які пограбували країну та за безцінь все забрали. А тепер за ринковою ціною будуть вимагати повернути відшкодування. І, повірте, знаючи наші суди, вони отримують всі належні рішення суду. І цього ми добиваємось. Знову пооплодуємо?», – додав політик.

Читайте також: Денис П’ятигорець пояснив, навіщо Медведчуку повернення полонених українців додому.