Скільки заробляють працівники лісової галузі на Ратнівщині

05 Червня 2019, 13:07
Ратнеагроліс 2139
Ратнеагроліс

Менше року тому на Ратнівщині – в рамках відзначення Дня працівника лісу – відкривали новозбудовану адмінбудівлю ДП «СЛАП «Ратнеагроліс».

Підприємство за цей період показало непоганий ріст, всі основні показники виконуються, колектив задоволений умовами праці. Незадовго до того тут призначили нового керівника Олега Павляшика, повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Саме керівник і розповів про рівень оплати праці лісівників у Ратнівському районі.

«Для кожної категорії вона різна. У майстрів лісу – одна, у лісничих – інша, та не секрет, що водій лісовоза, оператор маніпулятора, трелювальник чи й вальник лісу можуть заробляти в рази більше від тих, хто доглядає і вирощує ліс впродовж усього цього періоду. Тут враховуються трудомісткість, фактор ризику та повсякденна небезпека, на яку наражаються ці категорії працівників. Якщо ж говорити загалом, то зростання обсягів виробництва, удосконалення організації праці, її стимулювання, збільшення вартості кубометра деревини дали змогу підвищити рівень середньомісячної заробітної плати на 34 відсотки, тобто до 10 303 гривень. Забезпечено державні гарантії в оплаті праці, зарплата виплачується регулярно у терміни, встановлені колективним договором. Окрім цього, щомісяця виплачується грошова винагорода за вислугу років. Відтак фонд оплати праці за минулий рік склав 11 мільйонів 3 тисячі гривень».

Читайте такожЯк керівництво району ліс відновлювало.ФОТО, ВІДЕО

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024