У Ратному шукали перспективи розвитку туризму району

30 Травня 2019, 09:40
У Ратному шукали перспективи розвитку туризму району 1651
У Ратному шукали перспективи розвитку туризму району

У Ратнівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості обговорили питання організації туризму та розвиток туристичних маршрутів Ратнівщини.

Задля аналізу стану розвитку та вивчення перспектив туристичного бізнесу району, пошуку нових ідей та можливостей для започаткування власного бізнесу в сфері туризму та обслуговування населення, сприяння туристичній привабливості району та відродження народних традицій, на обговорення зібралися представники відділу культури Ратнівської РДА,управління економіки та регіонального розвитку, фахівці служби зайнятості, безробітні та незайняте населення. Про це повідомляє прес-служба центру зайнятості.

Головна спеціалістка управління економіки та регіонального розвитку Еліна Бохенська ознайомила присутніх з Програмою розвитку туризму та рекреації Ратнівського району на 2019-2020 роки, з можливістю взяти участь у написанні грантів за різними цільовими напрямками; розповіла про створення спільного проекту України і Республіки Білорусь у напрямку відродження ткацтва «Народна творчість без кордонів», і саме участь у ньому ратнівчан, в тому числі, учнівської молоді.

Учасників заходу зацікавив досвід інших районів Волинської області у напрямку розвитку туризму, а також можливості служби зайнятості у підтримці підприємницьких ініціатив безробітних.

Заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Сергій Філюк звернув увагу присутніх на те, що просування ідеї туризму на селі для служби зайнятості вже не новина. Протягом попередніх 8 років активно реалізовується освітній проект «Школа підтримки культури і туризму». Тепер новий проект «Територія майстерності» дає можливість продовжувати і розвиватися в цьому напрямку.

Про створення туристичних маршрутів – рекреаційних відпочинкових зон, діяльність агросадиб «Журавлиний край» у смт. Заболоття та «У Коріня» у с.Комарове, історичні музеї у с. Кортеліси, с.Броди, с. Млинове, смт Ратне, меморіальний комплекс «Жертвам фашизму», церкви у с. Заліси, смт Заболоття, с.Тур, що є пам’ятками архітектурної спадщини розповідали присутні під час дискусій на заході.

Завідувачка районною бібліотекою для дітей Наталія Панасюк охоче презентувала роботи Лілії Маєвської, яка виготовляє ляльки-мотанки, що є хранителями минувшини та оберегами, народної майстрині Євгенії Данилюк, яка займається вишивкою та виготовленням виробів з соломи, Паши Чернухи- вироби з лози і навіть вишивки переселенки Надії Сукової з м. Донецька побували на виставці у Ратному. А новизною для учасників заходу стали декоративні вироби в стилі декупаж Лізи Яреми і виготовлення інтер’єрних ляльок Олени Лупійчук.

Наприкінці зустрічі усі присутні обмінялись думками та дійшли висновку, що туризм на Ратнівщині має усі задатки для свого інтенсивного розвитку.

Читайте також: «Спочатку це було для нашої сім’ї, як хобі», – ратнівчанка розповіла, як понад 15 років вирощує квіти

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024