На озері Оріхівське затримали рибного браконьєра

23 Травня 2019, 10:20
Фото ілюстративне 1784
Фото ілюстративне

У період з 13 по 19 травня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 40 порушень природоохоронного законодавства.

Склали 28 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), 8 – за грубі порушення, інформує Волинський рибоохоронний патруль .

Крім того, оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За цей період на порушників накладено 1 632 гривень штрафів. Інспекторами вилучено 8 одиниць заборонених знарядь лову та ще 24 одиниці – за актами безхазяйного майна. Крім цього, вісім справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 13 травня Волинський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на озері Оріхівське Ратнівського району, Волинської області. Затримали мешканця села Залисиця, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – однією риболовецькою сіткою. 15 травня працівниками рибоохорони було зафіксовано аналогічне порушення.

Також на озері Синове Старовижівського району виявлено порушника на човні, який за допомогою сітки здійснював вилов риби. Завдяки оперативним діям рейдової групи, громадянам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України. На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів для притягнення правопорушників до відповідальності.

Читайте також: 

На озері Любань місцеві активісти виявили браконьєрську сітку

На озері Любань браконьєри хотіли зловити рибу сітками

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024