На Ратнівщині браконьєри полювали на червонокнижну тварину

18 Травня 2019, 07:40
На Ратнівщині браконьєри полювали на червонокнижну тварину 2629
На Ратнівщині браконьєри полювали на червонокнижну тварину

Працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області отримали оперативну інформацію про те, що на території мисливських угідь Ратнівського УТМР планується полювання на лося.

У зазначений день та у вказане місце – урочище Туречно між селами Краска – рейдова група з працівників екологічної інспекції затримали трьох жителів Ратнівщини, які ймовірно хотіли вполювати лося, бо із мисливською зброєю в руках рухалися саме у напрямку слідів, залишених цим звіром. Про це пише «Вісник+К».

Чоловіки спробували втекти, але їм це не вдалося.

За фактом порушень правил полювання інспектори склали три адмінпротоколи й наклали на кожного із затриманих штраф – по 1020 гривень.

Екологи наголошують, що полювання на лося заборонено. Відповідно до чинного Наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 19.12.2017р. №481 «Лось європейський» занесений до Червоної книги України. Полювання на червонокнижних тварин карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Державна екологічна інспекція у Волинській області закликає громадян бути відповідальними, дотримуватись вимог природоохоронного законодавства і у випадку виявлення фактів порушень на території області, повідомляти за телефоном гарячої лінії: 0332 72 33 96.

Браконьєр, який полював на лося
Браконьєр, який полював на лося

Читайте також: 

На озері Любань місцеві активісти виявили браконьєрську сітку

На озері Любань браконьєри хотіли зловити рибу сітками

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024