Як у Забродах провели День цивільного захисту. ФОТО

09 Травня 2019, 15:31
У Забродах відбувся День цивільного захисту 2245
У Забродах відбувся День цивільного захисту

У ОЗО НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок» села Заброди школярів навчали як зібрано та рішуче діяти у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

День цивільного захисту провели у середу, 8 травня. Про це пишутьна сторінці навчального закладу у Facebook.

Розпочався тематичний день із сигналу тривоги, який сповістив про умовну надзвичайну подію. Педагогічний колектив організовано  евакуював учнів на стадіон навчального закладу, продемонструвавши обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій. Там всіх чекали, задіяні у навчаннях, гості: працівники 14 Державної рятувальної пожежної частини управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області, Волинського Центру екстреної медичної допомоги, відділу національної поліції головного управління національної поліції України у Волинській області, Ратнівського військового комісаріату.

Після здачі рапортів начальнику штабу Цивільного захисту та начальнику Цивільного захисту ОЗО села Заброди, учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.

Працівники центру екстреної медичної служби Наталія Колядюк та Олеся Прач провели майстер-клас, продемонструвавши учням та педагогам, як потрібно надавати першу долікарську допомогу, щоб врятувати життя. Дали відповіді на всі запитання. Старшокласники мали змогу «зупинити» умовну кровотечу, врятувати потопельника, зробити непрямий масаж серця.

Працівники 14 Державної рятувальної пожежної частини управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області цікаво та доступно розповіли про особливість та важливість своєї роботи. Продемонстрували техніку, спорядження та спецобладнання, яке використовують при ліквідації наслідків надзвичайних подій, пожеж, порятунку на воді та при дорожньо-транспортних пригодах. Показали, як важливо вміти працювати в команді.

Захоплені демонстрацією гасіння пожежі були не лише учні початкових класів, але й старшокласники. Найбільше задоволення школярі отримали від можливості посидіти в пожежній машині та зробити фото на згадку.

Представники військового комісаріату вчили правильно та швидко зібрати-розібрати зброю. Усі хлопці середніх та старших класів не втратили можливості спробувати себе у цій справі. Учні ж початкових класів могли лише із величезною заздрістю спостерігати за цим процесом.

Найбільше радості отримали діти від можливості посидіти з кермом патрульної машини та увімкнути сигнальні вогні і сирену. Хлопці із захопленням розглядали форму поліцейських та кайданки.

1
Школярам показують як розбирати автомат
Школярам показують як розбирати автомат

Школярі мали нагоду посидіти в поліцейськму авто
Школярі мали нагоду посидіти в поліцейськму авто

Здача рапорту
Здача рапорту

1
Школярі приміряли на себе форму військових
Школярі приміряли на себе форму військових

Забродівські школярі
Забродівські школярі

Учні вчаться надавати першу медичну допомогу
Учні вчаться надавати першу медичну допомогу

Школярі вчаться розбирати автомат
Школярі вчаться розбирати автомат

Пожежники показують учням своє спорядження
Пожежники показують учням своє спорядження

Читайте також: 

Школярі Ратнівщини підуть на літні канікули раніше

Ратнівські гімназистки побували у районній лікарні. ФОТО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром