Замшани: урочисто відкрили пам’ятник воїнам Української Повстанської Армії. ФОТО

09 Травня 2019, 13:22
У Замшанах відкрили пам'ятник героям УПА 4544
У Замшанах відкрили пам'ятник героям УПА

На території кладовища села Замшани Забродівської об’єднаної територіальної громади відбулося відкриття пам’ятника воїнам Української Повстанської Армії, що у 1943-1951 роках під синьо-жовтими прапорами здобували Україну, боролись та загинули за її волю і незалежність.

Захід відбувся у День пам’яті та примирення, 8 травня. Про це повідомляє Відділ внутрішньої, інформаційної політики та організаційної роботи апарату райдержадміністрації.

Участь у заході взяли голова районної державної адміністрації Андрій Харлампович, перший заступник голови Євген Савлук, представники органів місцевого самоврядування, громадськості, депутати місцевих рад, молодь, духовенство та місцеві жителі.

Пам’ятник встановили на місці перезахоронення останків вояків УПА, мешканцям сіл Замшани та Вужиськ, які постраждали від репресій радянської влади у 1939 - 1951 роках. На пам'ятному знакові викарбувані імена більше трьох десятків вояків сотні Пилипа Сороки («Соловейка»), що загинули біля села Дошне Ратнівського району.

Поминальну панахиду за полеглими провів Ратнівський декан і настоятель храму Святого пророка Іллі Православної церкви України отець Роман. Пам’ять загиблих упівців вшанували покладанням квітів.

1
Пам'ятник героям УПА
Пам'ятник героям УПА

Учасники заходу
Учасники заходу

1
Учасники заходу
Учасники заходу

Поминальна панахида
Поминальна панахида

1
Під час заходу
Під час заходу

Під час заходу
Під час заходу

 

Читайте також: 

У Замшанах вдови ветеранів Другої світової війни отримали подарунки

Велимченська ОТГ: вшанували пам’ять молодих бійців УПА

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром