Дві громади Ратнівщини підписали договори із Національною службою здоров’я 

03 Травня 2019, 09:22
Дві громади Ратнівщини підписали договори із Національною службою здоров’я  1648
Дві громади Ратнівщини підписали договори із Національною службою здоров’я 

На території Волинської області уже п’ять об’єднаних територіальних громад підписали договори із Національною службою здоров’я України. 

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Регіональний координатор з підтримки реформи охорони здоров’я від Програми «U-LEAD з Європою» Василь Височанський розповів, що юридично самостійні медичні заклади у п’яти волинських ОТГ підписали договори із Нацслужбою здоров’я. Зокрема, йдеться про Велимче, Затурці та Заболоття. Раніше підписали договори Любешів та Прилісне.

Експерт пояснив, що тепер фінансування первинної медико-санітарної допомоги в цих ОТГ буде здійснюватися через Національну службу здоров’я України. Інші ОТГ, за словами, координатора, «тримаються районних ЦПМСД». Також регіональний координатор розповів про те, що інші громади уже почали їздити за досвідом реформування медичної сфери до ОТГ, які уже уклали договори із Національною службою здоров’я.

Читайте також: 

В обласній раді гальмують виділення коштів на томограф у Ратнівській лікарні

У Самари медики запізнилися на виклик через погану дорогу

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024