Укуси змій: що варто знати ратнівчанам

02 Травня 2019, 12:00
Укуси змій: що варто знати ратнівчанам 3564
Укуси змій: що варто знати ратнівчанам

У Волинській області зафіксували два випадки укусів змій.

Щоб надати медичну допомогу, бригади екстреної медичної допомоги виїжджали у Ківерцівський та Ратнівський райони. Довідково, травень місяць – це шлюбний період для гадюки звичайної.

Натрапити на гадюку можна у лісі, біля водойми чи навіть на власному городі. Зазвичай, плазуни, почувши кроки чи голоси, утікають. Проте у спеку вони стають лінивими та млявими. Тому й побачити їх тепер можна частіше, ніж хотілося б.

Перевіряти, кого ви зустріли, вужа чи гадюку не варто. Краще знахідку обійти. Злякана змія не втікає, а нападає. Якщо ж так сталося, що вона вас укусила, треба одразу звернутися до лікаря.

Але деякі волиняни заперечують, що змія чує будь чиї голоси.

«На жаль, це невірне твердження, що змія чує ваші голоси. Вона не має вух і слухового апарату. Вона чує лише вібрацію, коливання повітря і землі. Тому раджу стукати ногами, палицею, щоб вона почула і відповзла. Знайте, що змія – елемент екосистеми, значить корисна! Не вбивайте її, вона їсть гризунів, які знищують поля та ваші рослини на дачі. Дивіться під ноги щоб не вкусила», – пояснює лучанка Ірена у Facebook.

 

Змія
Змія

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром