Як фахівці служби зайнятості допомагали юним ратнівчанам зорієнтуватися у професійному просторі

26 Квітня 2019, 09:20
У Ратному школярам допомагали обрати майбутню професію 972
У Ратному школярам допомагали обрати майбутню професію

У Ратному працівники районної філії Волинського Обласного Центру Зайнятості допомагали вихованцям Центру дитячої та юнацької творчості із вибором професії.

Щоб серйозно, цілеспрямовано віднестися до питання вибору професії, фахівчиня Ратнівської районної філії ВОЦЗ Леся Захарчук провела інтерактивний захід з учнями 4-7 класів ЦДТЮ. Про це пишуть на сторінці Центру Зайнятості у Facebook.

Кожен учасник уявив своє життя в Чарівній країні професій. І всі, здавалося, вони були затребувані. Але потрібно було вибрати із них лише «Твою».

За допомогою керівників гуртків, друзів, фахівців служби зайнятості, діти активно відгадували загадки, ребуси, пригадували прислів’я про працю, грали в ігри «Гра з тінню», «Склади професію», розмальовували ті, що до вподоби.

Врахувавши бажання, можливості та потреби, школярі склали піраміду професій «Я мрію стати…», вибравши лише ту, яку вважають «своєю». У такій розважально-пізнавальній формі присутні познайомилися з формулою вибору професії «Хочу-Можу-Потрібно». За активну участь у грі «Країна професій» діти отримали подарунки. 

Яскравим доповненням заходу стала виставка учнівських Великодніх творів: писанок, крапанок, Вербових гілочок, Пасхальних деревцят та віночків.

Леся Захарчук пргофодить профорієнтаційний захід для дітей
Леся Захарчук пргофодить профорієнтаційний захід для дітей

Учасники профорієнтаційного заходу
Учасники профорієнтаційного заходу

Читайте також: 

Прохідські школярі «приміряли» на себе професії військових та рятувальників. ФОТО

Як у Велимчі школярам допомагали обрати майбутню професію

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром