У Заболотті рибоохоронний патруль затримав браконьєра

16 Квітня 2019, 12:25
У Заболоті затримали рибного браконьєра 3343
У Заболоті затримали рибного браконьєра

У період з 8 по 14 квітня 2019 року інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 32 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. 

Про це інформує прес-служба Рибоохоронного патруля Волині.

Так, було складено 21 протокол – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), п’ять за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), один – за ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та один – за ст. 85-1 КУпАП (зберігання заборонених знарядь лову). Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно яких відібрано 31 од. заборонених знарядь лову.

«Загалом, у порушників вилучено 6 кг водних біоресурсів та 6 од. заборонених знарядь лову (сітні). Також затримано два човни. Накладено штрафів на суму 1 173 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 3 740 грн», – повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Для прикладу, 9 квітня рибоохоронний патруль здійснив спільний рейд з працівниками поліції на території оз. Турське. Так, поблизу смт Заболоття Ратнівського району затримано громадянина, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів з човна забороненим знаряддям лову.

Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та поліції громадянину не вдалося завдати шкоди рибному господарству України. На порушника складено протокол за ч. 4 ст. 85. Знаряддя лову було вилучено. Матеріали справи направлено до суду для притягнення винної особи до адміністративної відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

З 1 квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом, з берега та за межами нерестовищ.

Браконьєр
Браконьєр

Браконьєр
Браконьєр

Чиайте також: На Ратнівщині затримали порушників риболовлі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024