Волиняни зможуть здати безкоштовні аналізи на холестерин

05 Квітня 2019, 17:50
Волиняни зможуть здати безкоштовні аналізи на холестерин 772
Волиняни зможуть здати безкоштовні аналізи на холестерин

Волинянам проведуть безплатні аналізи на холестерин.

Скринінгові обстеження триватимуть упродовж тижня, повідомляє відділ інформаціної політики Волинської ОДА. 

«Аби прожити багато чудових років без недуг, людям вкрай важливо запобігати виникненню тих хвороб, які залежать від способу життя. А ще – регулярно з профілактичною метою приходити до лікаря та здавати аналізи на основні показники», – пишуть у дописі.

Відслідковувати холестерин – це запобігати виникненню проблем із серцем і судинами. І завдяки субпроекту World Bank Ukraine «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» волиняни зможуть зроби це безкоштовно з 13 по 19 квітня.

Адже за кошти позики для амбулаторій загальної практики придбали біохімічні аналізатори крові та тест-смужки для вимірювання рівня холестерину. Певну кількість тестів усі центри первинної медичної допомоги краю використають для проведення скринінгового дослідження вмісту загального холестерину в крові серед населення. Усі інші – для обстежень пацієнтів під час їхніх візитів до амбулаторій загальної практики – сімейної медицини.

«Докладніше про те, за якою адресою з 15 по 19 квітня й у яких населених пунктах можна буде зробити ці дослідження, ми повідомимо наступного тижня. А лучан і гостей міста запрошуємо для проведення скринінгового дослідження вмісту загального холестерину в крові на захід, присвячений Всесвітньому дню здоров’я, що проводитиметься 13 квітня 2019 року Волинським обласним центром здоров’я в Центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки. Сподіваємося на вашу небайдужість до власного здоров’я!» – йдеться в дописі.  

Читайте такожВсе, що треба знати про «медичні» гроші для Волині від Світового банку

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024