Завдяки реформі децентралізації стали можливими якісні зміни у житті людей,  – Олександр Савченко

03 Квітня 2019, 12:29
875

Першого квітня виповнюється п’ять років, відколи схвалили Концепцію реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Цей документ дав старт фундаментальній реформі децентралізації в країні, яка сьогодні є найрезультативнішою.

Зокрема, нині в області створено 51 об’єднану територіальну громаду. Про це інформують у відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Про реальні успіхи реформи децентралізації на Волині свідчать низка факторів. Для прикладу, у 2018 році для 40 волинських ОТГ було заплановано надходжень в сумі 731 млн грн, фактично виконано – 815 млн грн (111,4 %).

Разом із тим, протягом останніх трьох років за кошти інфраструктурної субвенції ОТГ області реалізовано 357 проектів, більшість із них – це капітальний ремонт чи реконструкція місцевої інфраструктури. На реалізацію цих проектів із державного бюджету спрямували понад 183 млн грн.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області вважає, що вагома складова такого успіху – розуміння важливості та підтримка процесу децентралізації Президентом та Урядом.

«Маємо позитивну динаміку утворення об’єднаних територіальних громад і результатів їх господарської діяльності. Але найголовніше те, що завдяки впровадженню реформи децентралізації стало можливим здійснення якісних змін у житті людей» – зауважив  Олександр Савченко.

Нагадаємо, що Волинь – серед лідерів впровадження реформи децентралізації в Україні. Відтак, в усіх районах створені об’єднані територіальні громади. Зокрема, у Володимир-Волинському районі 100% громад увійшли в ОТГ. Любешівська ОТГ – лідер в області за площею та населення. Боратинська ОТГ – лідер в Україні за показником фінансової спроможності у групі громад із населенням 5-10 тис. А Торчинська ОТГ об’єднала громади 3-х районів (Луцький, Горохівський, Рожищенський).

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024