«Цю справу я люблю», – ратнівчанин розповів як розпочав власний бізнес на ягодах та фруктах

27 Березня 2019, 10:17
Андрій Мартинюк влаштував власний бізнес на ягодах та фруктах 3132
Андрій Мартинюк влаштував власний бізнес на ягодах та фруктах

Ратнівчанин Андрій Мартинюк, розповів своїм землякам як почав заробляти гроші завдяки вирощуванню лохини, малини і плодових дерев.

Про це пише Ратнівська районна філія Волинського Обласного Центру Зайнятості.

«Цю справу я люблю. За освітою-вчитель біології, інженер-технолог. Знаю особливості вирощування дерев та кущів. Тому й вирішив започаткувати власну справу у галузі сільського господарства», – відмітив пан Андрій.

Перші саджанці Андрій Мартинюк виростив у 2002 році. Спочатку це було хобі. Згодом ратнівчанин професійно підійшов до справи: відвідував семінари-тренінги по всій Україні з вивчення основ садівництва та ягідництва. Має землі в особистому користуванні, посприяли в цьому і родичі, частину взяв в оренду: 10 гектарів під лохину, 7 гектарів під малину, решта – для саджанців плодових дерев.

Господар обробляє угіддя, підживляє рослини сільськогосподарською технікою, змайстрував спеціальні поливи, збирає плоди ягід тричі на рік комбайнами. Зокрема, Андрій залучає до цього процесу додаткові трудові ресурси: сім’ю, родину, сусідів і просто знайомих.

«Почув, що така ягода, як лохина, користується попитом у споживачів, як на внутрішньому ринку, так і за кордоном, є дуже корисною і цілющою для організму, – зазначив пан Андрій, – тому й почав вирощувати сам».

Присутні цікавилися смаковими властивостями ягід, умовами зберігання та збутом продукції. Охочі спробувати виростити для себе лохину, малину, яблука, груші, сливи, персики мали можливість придбати саджанці після бесіди із Андрієм.

Читайте також: Завдяки центру зайнятості жителька Ратнівщини стала успішною підприємицею

1
Саджанці Андрія
Саджанці Андрія

2
Андрій Мартинюк розповідає про власну справу
Андрій Мартинюк розповідає про власну справу

Андрій Мартинюк розповідає про власну справу
Андрій Мартинюк розповідає про власну справу

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром