Європейська фінансова корпорація співпрацюватиме з Волинськими ОТГ

26 Березня 2019, 16:38
734

Волинська обласна державна адміністрації приймала делегацію на чолі зі старшим інвестиційним менеджером НЕФКО (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO) Амундом Бейтнесом. У складі делегації були представники, координатори та експерти Представництва НЕФКО в Україні. Так, разом з головою облдержадміністрації Олександром Савченком іноземні гості обговорили питання щодо шляхів співпраці між виконавчою владою регіону та корпорацією. Розмова відбулася сьогодні, 26 березня 2019 року.

Про це йдеться на сторінці Олександра Савченка у Facebook.

Так, стало відомо, що наразі НЕФКО співпрацює з міською владою. Однак, організацію цікавить й кредитування модернізації обласних комунальних закладів, й об`єктів в ОТГ.

 «Наша організація займається фінансуванням проектів, які позитивно впливають на екологію та економію ресурсів. Найбільшою популярністю користуються проекти з енергозбереження будівель. Таких проектів по Україні маємо близько 130. Ми працюємо в усіх регіонах на муніципальному рівні. Ми маємо позитивний досвід в цьому напрямку роботи. Маємо наразі ресурси для розвитку нового рівня співпраці – регіонального. Тому хочемо познайомитися з областю, здобути відповідний досвід та домовитися про спільну реалізацію проектів», – зазначив під час зустрічі Амунд Бейтнес.

Олександр Савченко, своєю чергою,
порадив напрацьовувати спільні проекти з ОТГ, які є фінансово незалежними та спроможними.

«Мене дивує, що в Європі так мало знають про реформу децентралізації в Україні, яку започаткував Президент України Петро Порошенко та Уряд. В той же час, за словами іноземних експертів ця реформа є однією з найуспішніших в Європі. Я зацікавлений у тому, аби громади розвивали інфраструктуру своїх територій, аби економили кошти за рахунок модернізації приміщень. Найпотужніші ОТГ регіону об’єдналися у «Волинську економічну лігу». Тож завдяки цьому можна колективно обговорювати варіанти можливої співпраці» – повідомив Олександр Ілліч.

Представників корпорації НЕФКО пропозиція співпрацювати з ОТГ зацікавила. Більше того, в організації уже є позитивний досвід в інших регіонах. Тож присутні потиснули руки та домовилися про подальшу співпрацю.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024