Учнівське лісництво села Здомишель увійшло до трійки кращих на Волині

24 Березня 2019, 13:00
Учнівське лісництво села Здомишель увійшло до трійки кращих на Волині 1701
Учнівське лісництво села Здомишель увійшло до трійки кращих на Волині

На лісівничо-молодіжній конференції з нагоди Міжнародного дня лісу вихованці Любешівського учнівського лісництва презентували свою наукову роботу.

Конференція відбулася 21 березня в Луцьку під гаслом: «Відтворення, охорона і раціональне використання лісових ресурсів» – повідомляють на сайті Волинського ОУЛМГ.

У роботі конференції взяли участь науковці СНУ імені Лесі Українки, Луцького НТУ, Шацького лісового коледжу, лісоводи-практики, а також представники трьох кращих шкільних лісництва області, серед них – і юні лісівники Ратнівського району.

Вихованці Здомишельського учнівського лісництва, що діє при Ратнівському ЦДЮТЛ на базі місцевого лісництва ДП «Ратнівське ЛМГ». Тема їх дослідження: «Лісовідновлення та лісорозведення у базисному лісовому розсаднику ДП «Ратнівське ЛМГ».

«Щоб написати цю роботу, юним науковцям десятикласникам Валерії Серпутько та Іванні Харковець довелося перегорнути не одну книжку, попрацювати в Інтернеті, особисто побувати у базисному лісовому розсаднику ДП «Ратнівське ЛМГ», – розповідає керівник учнівського лісництва Людмила Оніщук. – Надзвичайно допоміг дітям начальник лісорозсадника Григорій Козел, його лісокультурниці, які провели дітям не тільки екскурсію, а й поділилися секретами своєї роботи, допомогли з аналізом практичного матеріалу».

Інженер лісового господарства ДП «Ратнівське ЛМГ» Володимир Михалевич, котрий приїхав разом з юними лісівниками на конференцію, не приховує зацікавленості господарства у співпраці з юними науковцями, каже, що їхня робота обов’язково перейде у практичну площину. Самі ж юні науковці, поспілкувавшись з к. с. г. н., доцентом кафедри лісового та садово паркового господарства біологічного факультету СНУ імені Лесі Українки Василем Войтюком, вже намітили для своєї наступної наукової роботи нову тему, пов’язану з впливом кременю на вирощування лісових культур.

Читайте також: 

Як на Ратнівщині звільняли від сміття найбруднішу водойму Волині. ФОТО

На Ратнівщині відбулася екологічна акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». ФОТО

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром