Ратнівські лісівники наповнили місцевий бюджет на 6 мільйонів гривень

20 Березня 2019, 13:25
Ратнівські лісівники наповнили місцевий бюджет на 6 мільйонів гривень 1179
Ратнівські лісівники наповнили місцевий бюджет на 6 мільйонів гривень

Лісівники Ратнівського району прозвітували про свою роботу у 2018 році.

Розповів про виконану роботу і керівник Ратнівського лісгоспу Микола Мельник.

Про це в публікації «Спочатку словом, а потім – ділом: лісівники звітують перед громадами» на шпальтах газети «Волинь».

«Першопрохідцями у звітах за роботу протягом 2018 року цьогоріч стали у Ратнівському лісгоспі», – йдеться у публікації.

Зокрема, директор ДП «Ратнівське ЛМГ» Микола Мельник відвідав сесію Жиричівської сільської ради. Лісівник прозвітував про сплачені підприємством податки, втілені соціальні програми, об’єми проведених рубок, у тому числі і санітарних заходів, розповів про обсяги та напрямки реалізації деревини. Згодом розгянули питання «Про обсяги вирубок по лісгоспу», «Цінову політику лісогосподарства, а саме – вартість дров паливних для сільської ради, школи, населення», «Сплату податків до бюджету сільської ради» та «Затвердження технічної документації на землю».

Чи не найголовніше, на що варто звернути увагу – наповнення місцевих бюджетів. Що може бути важливішим для розвитку громад як гроші, які безпосередньо ідуть у їх казну? Для прикладу, згадане ДП «Ратнівське ЛМГ» за 2018 рік сплатило податків у сумі понад 17 мільйонів гривень, з них до місцевого бюджету надійшло 6,1 мільйона гривень, в тому числі лісовий дохід становить понад 2 мільйона гривень, ПДФО – 3,8 мільйонів гривень.

Загалом, бюджети районів Волині за 2018 рік отримали від лісівників 112,5 мільйонів гривень. Це ті гроші, які не пішли в державну казну і розчинилися, а реальні інвестиції в соціальну сферу, інфраструктуру та інші галузі Волині.

Читайте також: Ратнівщина у вісімці лідерів, де відбулося найбільше зустрічей лісівників із громадами

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024