Петро Порошенко зізнався у коханні одному із міст Волині

15 Березня 2019, 18:10
Президент України Петро Порошенко у Ковелі 1138
Президент України Петро Порошенко у Ковелі

Під час свого виступу Президент Петро Порошенко назвав Ковель фантастистичним і згадав транспортний потенціал міста.

Зустріч відбулася 14 березня.

«Ваше місто лишається транспортним серцем, від нього прокладаються все нові і нові маршрути до Європи. Напрямок до Грубешева буде і через ваше місто проляже шлях, важливий для всього експорту в країни ЄС. Ваша область дає вже 80% експорту до Європи через зону вільної торгівлі. Реалізується проект індустріального парку «Ковель», – унікальні технології, транспортне серце, нові робочі місця, перспективи для жителів», – сказав Петро Порошенко. 

Президент розповів про успішність втілення освітньої реформи і медицини, децентралізації.

«Реконструюються школи, амбулаторії. Подивіться, що таке Нова українська школа, як почало змінюватися те, у що вже ніхто не вірив. Пішла ініційована мною реформа медицини, яку розпочали на конфісковані гроші Януковича. Кожна копійка працює на українців. Сьогодні телемедицина дасть можливість людині в селі терміново зв'язатися хоч з Луцьком, хоч з Києвом. У проекти інвестують наші партнери з ЄС. З НЕФКО реалізуються проекти енергоефективності. У ліцеї імені Героїв Небесної Сотні нарешті з'явився майданчик зі штучним покриттям», – нагадав Петро Порошенко. 

«Децентралізаця - одна з найуспішніших реформ, яка зараз розгортається і змінює волинський край. Ми стаємо країною повноважних громад, що об‘єднують активних і працьовитих людей, які хочуть брати в свої руки майбутнє і відповідальність за його реалізацію», – додав Президент.

Зі сцени Петро Порошенко часто згадував про російську агресію.

«Сьогодні у нас є амбіція, амбіція бути не просто незалежною країною, а великою країною. Якщо поставимо справжню мету, то будемо рухатися до неї. Усюди ми говоримо Путіну: «Ми ніколи не віддамо свою Україну». Я хочу щоб вони почули це з нашого ковельського майдану. Ми знаходимося зараз на древній прекрасній Волині, землі короля Данила і Лесі Українки. Ми гордий народ, свободолюбивий, але миролюбний народ. Ми ніколи не посягаємо на чужі території. Але ми нікому не дозволимо хазяйнувати на нашій українській землі», – сказав Президент Петро Порошенко. 

На закінчення промови Президент назвав місто фантастичним. 

«Ковель, я тебе дуже люблю! Ковель, ти фантастичний! Волинь, ти наша улюблена і я буду вдень і вночі разом з вами працювати на досягнення цього результату. Ми з вами 31 березня не помилимось», – сказав Петро Порошенко. 

Читайте також:  

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024