У Велимченській громаді місяць прибиратимуть сміття

14 Березня 2019, 10:34
У Велимченській громаді місяць прибиратимуть сміття 1029
У Велимченській громаді місяць прибиратимуть сміття

У Велимченській ОТГ проведуть місячник весняного прибирання.

Про це вирішили 12 березня в селі Велимче, на засіданні комісії з благоустрою, яке провела голова сільської ради Анастасія Павлович, – пишуть на сторінці громади у Facebook.

У ході зібрання очільниця громади зазначила, що згідно з рішенням виконавчого комітету сільської ради, у селах громади з 16 березня розпочнеться місячник санітарної очистки, та благоустрою громади, який триватиме по 12 квітня 2019 року включно. 

На засіданні затвердили склад штабу з благоустрою, визначили основні заходи щодо його проведення, графіки очистки прибережних смуг озер, виявлення та ліквідація стихійних сміттєзвалищ, упорядкування придорожніх смуг, підгортання сміттєзвалища та інше. Зокрема, встановили санітарний день – п'ятниця кожного тижня. 

На сторінці Велимченська ОТГ будуть висвітлюватися хід проведення «Весняної толоки», яка міститиме план заходів. На карті будуть:

  • позначені території, які закріплені за підприємствами та відзначатиметься хід проведення робіт по їх прибиранню та благоустрою;
  • позначені території, які ні за ким не закріплені. Охочим долучитися до прибирання виділять необхідний інвентар та інші засоби;
  • фіксуватимуться осередки стихійних сміттєзвалищ та місць, на які необхідно звернути увагу і прибрати.

Вестимуть облік місць, де необхідно встановити сигнальні дошки, на яких жителі громади матимуть можливість інформувати про такі осередки забруднення, вносити свої пропозиції щодо очистки території сіл ОТГ.

«Наше завдання, організувати та максимально долучитися до проведення місячника та весняної толоки, залучити до роботи працівників установ, організацій та підприємств усіх форм власності, які здійснюватимуть прибирання та благоустрій закріплених за ними територій та тих територій, які не закріплені але є прилеглими до торгових точок. Також ми прагнемо як найбільше залучити до толоки й активних та небайдужих жителів громади. Тільки від нас залежить який вигляд матиме наш дім – Велимченська громада, чи буде він чистим і охайним», – зазначила Анастасія Павлович.

Всіх активних жителів громади, запрошують 16 березня о 14:00 год долучитися до «Весняної толоки».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024