На Ратнівщині розпочалася весняно-посівна кампанія

06 Березня 2019, 10:12
У Ратнівському районі почали сіяти овес 1348
У Ратнівському районі почали сіяти овес

У Ратнівському районі почали сіяти овес.

Старт всеняно-посівної кампанії дав ТзОВ «Ратнівський аграрій» (керівник – Валентин Чернецький) у вівторок, 5 березня. Про це повідомляють у прес-службі Департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержаміністрації.

Польові роботи на Волині 2019 року розпочалися практично на початку лютого з підживлення посівів ріпаку сульфатом амонію. Усього підживили понад 40 тисяч гектарів – понад 80 відсотків усіх посівів ріпаку. У третій декаді лютого аграрії розпочали підживлення озимих культур аміачною селітрою та КАСами. Тепла погода сприяє активізації проведення весняно-посівної кампанії.

«Проблем із забезпеченням насінням немає. На виробництво насіннєвого матеріалу зернових культур у 2018 році в області сертифіковано 5 насіннєвих господарств: Волинська ДГСГ НААН, ДП ЕДГ «Еліта» Волинської ДГСГ НААН, ПП «Еліт-Стар», ТзОВ «Волинь Нова», ТзОВ «П’ятидні»,- йшлося на оперативній нараді в Департаменті АПР.

Для проведення весняно-польових робіт є можливість скористатись товарним кредитом.

Заступник директора департаменту Людмила Петриканин повідомила, що проекти розроблених документів щодо змін до Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу волині наразі перебувають на погодженні в департаменті фінансів Волинської ОДА, після чого їх розглянуть сесії обласної ради.

Наразі з районних бюджетів та бюджетів ОТГ виділили понад 1 мільйон гривень із загального фонду та 200 тисяч гривень – із спеціального фонду на фінансування Комплексної програми. На підтримку програми «Власний дім» із місцевих бюджетів виділили понад 3 мільйона гривень.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024