Ратне: для фермерів району презентували міжобласний аграрний проект

28 Лютого 2019, 10:11
Для фермерів району презентували міжобласний аграрний проект 1300
Для фермерів району презентували міжобласний аграрний проект

У райцентрі Ратне для власників фермерських господарств, аграріїв району та сільськогосподарських кооперативів представили міжобласний агропроект.

У понеділок, 25 лютого, Ратнівська районна філія ВОЦЗ презентувала агропроект «Територія майстерності». Про це  повідомляють у прес-службі районного центру зайнятості. Участь у заході взяли начальник відділу земельних питань екології та сільськогосподарського управління економіки та регіонального розвитку Ратнівської РДА Павло Ковч, фахівець Галина Лавренюк, власник СОКу «Родинне поле» Олена Бідзюра, лікар ветеринарної медицини СТОВ «Ратнівський аграрій» Іван Чесак, голова ТзОВ «Білорусь-Агро» Сергій Гайдучик.

«Сьогодні можливості аграрного виробництва у кілька разів перевищують внутрішні потреби, тож орієнтація приватної ініціативи мешканців села на створення приватних підприємств сільського господарства є неабияк перспективним», – зазначив директор Ратнівської філії ВОЦЗ Іван Миронюк.

Підчас заходу представник компанії «Укрмілкінвест», Наталія Немеришина детально розповіла про можливість участі у проекті створення сімейних молочних ферм шляхом фінансового сприяння на будівництво ферми, придбання обладнання, поголів’я ВРХ, забезпечення консультативного супроводу. Наголосила на можливості відвідати молочні ферми на Рівненщині за спільним сприянням Волинської обласної служби зайнятості та представників кластеру «Натуральне молоко».

Павло Ковч розповів про напрямки державної бюджетної дотації у галузі тваринництва на 2019 рік. Ті, хто по-серйозному зацікавився створенням сімейної молочної ферми, отримав від пані Наталії необхідну інформацію і моральну підтримку в напрямках підприємницьких ініціатив та створенні нових робочих місць в сільськогосподарській галузі.

Захід провели у рамках реалізації нового проекту «Територія майстерності», який Волинський обласний центр зайнятості розпочав співпрацю з холдинговою компанією «Укрмілкінвест», що об’єднує 7 підприємств у Рівненській та Волинських областях і спеціалізується в галузі молочного тваринництва з використанням сучасних технологій.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024