Школярам Ратнівського району розповіли про вибір професії

17 Лютого 2019, 10:03
Школярам Ратнівського району розповіли про вибір професії 1271
Школярам Ратнівського району розповіли про вибір професії

Для максимального інформування щодо майбутньої професії 13, 14 лютого спеціалістка з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Ратнівської районної філії ВОЦЗ відвідала Гіринківську і Сілецьку загальноосвітні школи.

Спільно з педагогічними працівниками учнів 7-11 класів знайомили зі світом ПРОФІ, новими спеціальностями, актуальними та перспективними вакансіями на ринку праці, – повідомляють у Ратнівській РДА.

Фахівець служби зайнятості зазначила: «Вибираючи професійний напрямок, важливо розуміти реальність здійснення своїх планів і амбіцій. Успіху досягає той, хто дивиться на життя відкритими очима».

Про можливість надання профорієнтаційних послуг, а саме: ознайомлення з формулою вибору професії «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА», компасом актуальних професій, професіографічними путівниками, проведення економічних екскурсій на підприємства, інтерактивних ігор, проходження психодіагностичного тестування у системі «АРМ Профконсультант», онлайн-тестування «Моя професія: консультаційна мережа» розповідала профорієнтатор. Деякі учні зацікавилися навігатором вибору професії і мали можливість зареєструватися у системі «Моя професія».

«Ми повинні підштовхнути школяра в правильному напрямку, що цілком може стати вирішальною дією в плані вибору професії», – зосередила увагу директор Сільцевської школи Ольга Юхимчук.

Якщо при виборі професії молода людина врахує всі «підводні камені», то з нього виросте кваліфікований фахівець у будь-якій обраній сфері діяльності.

Читайте такожНа Ратнівщині фахівці служби зайнятості допомагали школярам у виборі майбутньої професії

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024