Доньки загиблого атовця із Ратного написали звернення до Президента

14 Лютого 2019, 13:30
Марина Тричук та її доньки 6276
Марина Тричук та її доньки

Діти загиблого атовця Івана Тричука, сім'ї якого тричі відмовили у виплаті компенсації, написали лист Президенту України з проханням допомогти. 

Лист оприлюднив волинський адвокат та волонтер Василь Нагорний на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони відмовили Марині Тричук, вдові загиблого в 2014 році бійця 51-шої бригади, орденоносця Івана Тричука у виплаті компенсації.

Зі слів волонтера, лист і малюнок йому передали дві доньки героя. Коли тата не стало їм було 2 і 3 роки.

«Вони не змогли потрапити на зустріч з Президентом, коли він відвідував Волинь, але впевнені, що я можу йому передати. Навряд чи я зможу особисто зустрітись з Петром Порошенком, а тому роблю, що можу. Тим більше, з новин дізнаюсь, що мрії багатьох дітей про зустріч з Президентом збуваються», – пише Василь Нагорний.

 

Текст листа подаємо без змін:

«Пане Президент, я знаю, що ви найголовніший Україні і можете все! Пишуть вам Вікторія і Катруся. Ми хочемо попросити у вас допомоги.

Мій тато Іван Тричук 2104 році воював і захищав Україну. Він був сміливим, добрим, відважним. Ви його нагородили орденом за Мужність, але він його не отримав, а віддали його нашій мамі. Бо коли тато приїхав з війни, то він так там стомився, що йому стало погано. Тата забрали в госпіталь, але там не було потрібних ліків і тато помер. 

Пане Президент тепер мама працює цілими днями, щоб ми все мали, але вона теж втомлюється дуже. Вона каже, що має так працювати, бо нам не хочуть в Міністерстві оборони дати компенсацію за татову смерть. Мама постійно показує папірець де написано, шо татове захворювання і смерть були за Батьківщину, а значить за Україну. Ми дуже боїмося тепер, щоб маму теж не забрали в лікарню. 

Петре Олексійовичу, скажіть своїм міністрам щоб віддали нашу компенсацію і щоб мама більше неплакала, бо тато захищав Батьківщину.

Дякуємо! Слава Україні!
»

Лист від дівчаток Тричуків
Лист від дівчаток Тричуків

Малюнок дівчат Тричуків
Малюнок дівчат Тричуків

Коментарі
14 Лютого 2019, 17:22
Для чого це писати , якщо він сам наклав на себе руки -- повісився
15 Лютого 2019, 00:05
Шановний автор! Оригінал написаний грамотніше. Виправляйте свої помилки!
15 Лютого 2019, 00:11
Шановний "гість". На жаль, хвороба сталася не просто так. Відомо, що це було після того, як Іван повернувся з бойових дій. Ми всі пам'ятаємо, яким напруженим був 2014 рік. Тому гріх звинувачувати солдата в тому, що в нього сталися порушення психіки. Обставини смерті відомі тільки Богові. А родині потрібно виживати! На жаль, у нас все настільки забюрократизовано! Сподіваюся, справедливість переможе!
15 Лютого 2019, 19:21
Гість 1 шановний дані суїцидальні нахили , відмічалися ще задовго до ато, з часів школи
18 Лютого 2019, 03:47
Дуже сумно що земляки такі жорстокі: наклав на себе руки і так далі. Я зовсім не знаю ситуаціі, але з листа дівчаток читаю що дівчата просять міністрів віддати компенсацію. І ніяка тварюка в міністерстві не збідніє якщо діти отримають компенсацію за те що тато захищав Україну. І неважливо як він помер, важливо що він віддавав себе Україні, отож тепер Україна нехай допоможе дітям. І ці злі язики, якщо немає е щось позитивного сказати, то краще нічого не кажіть .
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024