У 18 селах Ратнівщини люди хворіють на кір

30 Січня 2019, 11:20
У 18 селах Ратнівщини люди хворіють на кір 3399
У 18 селах Ратнівщини люди хворіють на кір

Спалах кору на Ратнівщині обговорили на оперативній нараді у першого заступника голови райдержадміністрації Євгенія Савлука за участі керівників медичних, освітніх закладів району, сільських та селищних голів.

Про це інформує Відділ внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Як повідомила завідувач Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнецова, ситуація із захворюваності на кір у районі залишається напруженою. Відтак з початку 2019 року зафіксували 53 випадки захворювання на кір, проти 121 випадку у минулому році. 

Спостерігається висока інтенсивність епідемічного процесу, яка становить 101,5 на 100 тис. населення, що в 2 рази перевищує показники захворюваності в області 49,4 на 100 тис. населення і в 5 разів вище середніх показників по Україні. 

Захворюванням уражено 18 населених пунктів району, що становить 26,1 % від усіх населених пунктів району: смт Ратне, с. Конище, с. Броди, с. Велимче, с. Гута, с. Самари, с. Воля Щитинська, смт Заболоття, с. Датинь, с. Доманове, с. Мельники-Річицькі, с. Річиця, с. Видраниця, с. Сільця-Гірницькі, с. Жиричі. 

Галина Сергіївна наголосила, що прийняття рішення про вжиття карантинних заходів у дошкільних та навчальних закладах належить виключно до компетенції керівників закладів.

Високі темпи поширення захворювання пояснюються тим, що ще з 2008 року в районі населення активно відмовлялось від профілактичних щеплень, які необхідно проводити в 1 рік та ревакцинацію в 6 років, внаслідок чого рівень колективного імунітету знизився до 50-60%. Для формування колективної імунізації рівень щепленого дитячого населення має становити не менше 95-97 %. 

Та варто зазначити, що нині населення вакцинується як відповідно календаря щеплень, так і ті особи, які пропустили щеплення згідно графіку. 

Людмила Терещук, головний лікар КП «ЦПМСД», додала, що вакцина є в наявності та в достатній кількості. Задля запобігання інфікуванню, в першу чергу вакцинують контактне населення, протягом 72 годин з моменту контакту з хворим.

Про організацію госпіталізації хворих на кір розповів головний лікар Ратнівської ЦРЛ Михайло Бегаль.

У підсумку перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук звернув увагу присутніх на широкому проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо захворювання на кір та шляхів запобігання. Рекомендував сільським та селищним головам утриматись від проведення культурно-масових та спортивних заходів, керівникам навчальних закладів відсторонити від навчання дітей, у яких відсутні щеплення. 

Читайте також: На Ратнівщині зафіксували дев'ять випадків захворювання на кір



Учасники наради
Учасники наради

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром