Ратнівщина: розпочали реалізацію проекту «Успішна громада»

27 Січня 2019, 10:47
На Ратнівщині розпочали реалізацію проекту «Успішна громада» 2936
На Ратнівщині розпочали реалізацію проекту «Успішна громада»

У Ратнівському районі розпочали реалізацію проекту, спрямованого на розвиток громад.

З метою створення системи оперативного та безперешкодного реагування на потреби жителів об’єднаних територіальних громад, сприяння розвитку підприємництва та створення нових робочих місць обласною службою зайнятості розпочато реалізацію проекту «Успішна громада». На території Ратнівського району презентація проекту відбулась 25 січня 2019 р. на базі Велимченської об’єднаної територіальної громади. Про це повідомляє Сергій Філюк – заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Ратнівської районної філії Волинського ОЦЗ.

До заходу долучилась голова Велимченської ОТГ Анастасія Павлович, начальник Ратнівського бюро безоплатної правової допомоги Михайло Михалевич, завідувач Ратнівського сектору обслуговування громадян Старовижівського об’єднаного управління Пенсійного фонду Галина Бубела, фахівці установ, організацій, що надають послуги на території ОТГ.

Проінформовано, що метою освітнього проекту є:

  • сприяння економічному розвитку об’єднаних територіальних громад;
  • розширення можливостей для само зайнятості жителів об’єднаних територіальних громад, сприяння розвитку бізнесу, проектна діяльність;
  • професійна орієнтація учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей, актуальних для конкретної громади;
  • підвищення мотивації до продуктивної зайнятості та активної діяльності;
  • наближення соціальних послуг до жителів об’єднаних територіальних громад.

Основні напрямки реалізації проекту:

  • дослідження;
  • професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації під оперативну та перспективну потребу в кадрах;
  • вивчення фінансових можливостей об’єднаних територіальних громад та сприяння в розробці програм підтримки підприємництва, підвищенню рівня самодостатності громади;
  • експертне стратегічне обговорення.

У рамках реалізації проекту фахівці служби зайнятості організовуватимуть круглі столи та робочі зустрічі, проводитимуть ярмарки вакансій, тренінги, семінари, надаватимуть профконсультації. Окрім того, здійснюватимуть професійну орієнтацію учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей, актуальних для конкретної громади. 

Сергій Філюк наголосив, що на порталі Волинського обласного центру зайнятості створений електронний кабінет для кожної ОТГ області. Тут буде відкрита інформація про історію направлень центром зайнятості працівників, зокрема на тимчасові роботи; виконання договорів на громадські роботи, договорів на працевлаштування після навчання; тематику семінарів для роботодавців. Також із його допомогою можна буде здійснити добір працівників шляхом перегляду резюме, проведення онлайн-співбесід із претендентами.

Проект «Успішна громада» реалізовуватимуть до листопада 2019. 

У жвавій дискусії взяли участь фахівці Ратнівського бюро правової допомоги Михайло Михалевич та Ратнівського сектору Старовижівського об’єднаного управління Пенсійного фонду Галина Бубела.

На Ратнівщині розпочали реалізацію проекту «Успішна громада»
На Ратнівщині розпочали реалізацію проекту «Успішна громада»

На Ратнівщині розпочали реалізацію проекту «Успішна громада»
На Ратнівщині розпочали реалізацію проекту «Успішна громада»

Читайте також: Ратне: як служба зайнятості підтримує партнерські відносини із місцевою гімназією

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024