Порошенко на Волині натякнув на неконструктивні елементи і дерибан в облраді

16 Січня 2019, 17:25
Петро Порошенко у Ківерцях 961
Петро Порошенко у Ківерцях

На емоційну репліку Президента України «розкрутило» запитання селищної голови з Олики, яка просила грошей на ремонт дороги до знаменитого палацу князів Радзивілів.

Під час візиту Петра Порошенка у Ківерці Олицька селищна голова Олена Кашевська поцікавилася, чи держава зможе допомогти профінансувати ремонт 10-кілометрового відрізка дороги  до історичної пам’ятки, на який потрібно в межах 70 мільйонів гривень.

«В Олиці була резиденція князів Радзивілів. Тож містеко зараз відвідує чимало туристів, і навіть з-за кордону. Але для нашого бюджету це непосильна сума», – зазначила селищна голова пані Олена.

Олена Кашевська
Олена Кашевська

Нагадаємо, у Волинській області планують створити історико-культурну пам’ятку в селищі Олика. Проте під’їзд до замку проблемний.

«То чи можливо, щоби нам надали допомогу на відновлення цієї дороги за рахунок державного бюджету. Ми сподіваємося на вашу підтримку у вирішенні цієї проблеми, пане Президенте», – запитала пані Олена.

Петро Порошенко у Ківерцях
Петро Порошенко у Ківерцях

Глава держави подякував селищній голові, як він сказав, за потужний захист інтересів громади.

«Для цього ми проводимо децентраліцію. По-перше, має зробити свій внесок громада. Друге: має зробити свій внесок область. Але тоді, коли неконструктивні елементи в облраді нарешті почнуть працювати на інтереси людей, а не дерибанити гроші. Треба,  щоб область теж підтримала пані Олену. І я вам обіцяю, коли підтримає громад і область, держава точно підтримає», – відповів на запитання Петро Порошенко.  

Нагадаємо, що Петро Порошенко 15 січня відвідав Волинь, зокрема привіз Томос до Луцька, відвідав громади міст Рожища та Ківерці.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024