У Ратному вперше відбувся фестиваль колядок і духовних пісень

15 Січня 2019, 12:37
У Ратному вперше відбувся фестиваль колядок і духовних пісень 4885
У Ратному вперше відбувся фестиваль колядок і духовних пісень

У храмі святого пророка Іллі Православної Церкви України на Ратнівщині з благословення Митрополита Луцького і Волинського Михаїла та ініціативи Ратнівського районного декана отця Романа Бодака відбувся перший фестиваль колядок і духовних пісень «Нова радість стала».

На фестиваль прибули хори церковних громад ПЦУ сіл Ратнівського району: Велимче – храму Покрови Пресвятої Богородиці і настоятель отець Ігор Корпан, Замшани і Мельники Річицькі – храмів Архистратига Божого Михаїла і настоятелі Назар Шийка і Дмитро Алій, місцевої Іллінської громади і настоятель Роман Бодак, священик Микола Гамера та народний аматорський колектив «Ратнівські візерунки», керівник Валентина Бєлік. Про це повідомляє Валентин Муковос у колонці автора в ІА ВолиньPost.

На свято завітали гості Ратнівський селищний голова Володимир Кулик, керуюча справами районної ради Віра Чернуха, начальник відділу культури району Олена Горнік.

Розпочався фестиваль із Божого благословення і спільної молитви. «Щоб милосердний Господь благословив започаткований фестиваль на славу Божу і нам на радість», – сказав Роман Бодак.

«Слава Богу, добрі люди, хай добро і з Вами буде. Весь світ нині звеселився, бо Син Божий народився!», – такими щирими словами розпочали фестиваль ведучі Ярослав Наход і Лариса Цепух.

Віра Чернуха звернулася до присутніх: «Шановні віряни, щиро вітаю від районної ради вас із новорічними і різдвяними святами, бажаю усім здоров'я, міцного, добра, радості і достатку. У ваших родинах хай панує мир, спокій і добробут, а у нашій державі панує мир. Ці різдвяні свята особливо радісні, оскільки відбулась історична подія – підписання Томосу – розпочалась нова епоха становлення Православної Церкви України і потрібен час, аби оцінити усю її важливість. Я впевнена, що українська церква буде розбудовуватись, і в серцях українців буде міцніти віра, що в своїй хаті – міцна правда і сила, і воля, а надії усього православного українства на мир і спокій здійсняться».

«Мені сьогодні не байдуже, бо я дуже люблю пісні, і тому хочу всіх привітати з тим, що в нашому районі і цьому чудовому храмі започатковано фестиваль «Нова радість стала». Щоб цей фестиваль був не забутній, а пісні, які тут співаються було чути далеко-далеко, аж на небі, щоб із кожним роком збільшувалась кількість учасників, які приходитимуть сюди славити Бога в колядках і щедрівках», – сказала Олена Горнік.

«Шановне духовенство району, шановні ратнівчани і гості, щиро і сердечно вітаю усіх з новорічними і різдвяними святами. Хочу подякувати всім колективам, що прибули у цей чудовий храм, що став прикрасою Ратного. Для себе я зробив такий висновок, що всі колективи, які сьогодні виступили старалися і показали свою майстерність, тому як селищний голова Ратного усім вам дякую і низько вклоняюсь. Вперше в цьому храмі так гучно і велично звучала пісня і я думаю що фестиваль вдався. Ми з депутатами вирішили відзначити від селищної ради всі колективи подяками і подарунками за збереження і примноження національних традицій», – звернувся Володимир Кулик до громади.

Також усі учасники фестивалю отримали подяки від Ратнівського районного декана Романа Бодака.

«Дякую усім присутнім за участь у фестивалі, я пророкую, що наступного року нас буде втричі більше. Бажаю всім щасливого нового року, щоб ми багатіли духовно і морально, щоб ми бачили, як багатіє наш край!» – сказав Роман Бодак.

Закінчився фестиваль спільною колядкою, молитвою за Україну і «Многая літа...» всім присутнім.

Насамкінець гостей та присутніх почастували солодощами від іллінської громади.


1



1




Читайте такожНа всеукраїнському фестивалі ратнівчани відобразять побут і звичаї вояків УПА

Відомий волинський фестиваль змінює формат і час проведення

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024