Ратне: керівники краю відвідали діток в інклюзивно-ресурсному центрі

24 Грудня 2018, 12:48
Керівники краю побували у Ратнівському ІРЦ 1487
Керівники краю побували у Ратнівському ІРЦ

Голова облдержадміністрації Олександр Савченко, народний депутат України Степан Івахів та очільники району відвідали новостворений інклюзивно-ресурсний центр у Ратному.

Про це повідомляє відділ внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Радо гостей зустріли працівники ІРЦ на чолі з директоркою Оленою Рудчик, діти та їх батьки. Директорка показала приміщення центру, розповіла про специфіку діяльності.

Діти і батьки висловили радість з приводу створення закладу такого спрямування в районі: «Дуже задоволені, що у нас появилась така можливість підготовити дітей до входження в соціум. Це дуже велика допомога батькам з такими дітками», – ділилась враженнями мама діток, які в цей день відвідували заняття.

Голова ОДА та народний обранець вручили подарунки та солодощі малечі.

До Ратнівського інклюзивно-ресурсного центру можуть звертатись діти та батьки як з Ратнівської селищної ради, так і з усіх сіл району. Наразі тут вже надають послуги психолога, логопеда та реабілітолога.

Інклюзивно-ресурсний центр обладнаний сучасними меблями, оснащений реабілітаційним обладнанням: бруси реабілітаційні, гойдалка реабілітаційна, профілактор Євмінова, спортивний куточок, сухий басейн, багатофункціональний набір «Гном», мат-конструктор; засобами корекції: набори для творчості та розвитку, розвиваючі тематичні картки, моделі об’ємні, площинні для розвитку зорового сприймання, мозаїка, піраміди, пазли, лото предметне, кубики, дерев’яні шнурівочки; геометричним, лічильним, ігровими матеріалами й комп’ютерною технікою. Будівля облаштована пандусом, що відповідає ДБН.

На проведення капітального ремонту будівлі з місцевого бюджету виділили кошти в сумі 425 тис грн. У 2019 році планують виділити 100 тис. грн з місцевого бюджету на зміцнення бази центру.

Обладнання для кабінетів інклюзивно-ресурсного центру закупили за рахунок коштів державної цільової субвенції в розмірі 185,6 тис. грн.

Нагадаємо, що створення ІРЦ відбувається за ініціативи Першої леді України Марини Порошенко. На Волині вже функціонує 16 інклюзивно-ресурсних центрів.

Читайте також: Ратне: що робили керівники краю у районній лікарні

Голова Ратнівської РДА вручає солодощі малечі
Голова Ратнівської РДА вручає солодощі малечі

1
Керівників краю вітає директорка закладу
Керівників краю вітає директорка закладу

Керівники краю у Ратнівському ІРЦ
Керівники краю у Ратнівському ІРЦ

Юні гості ІРЦ
Юні гості ІРЦ

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024