На Ратнівщині створили ландшафтний заказник

21 Грудня 2018, 09:20
Рослинний світ Херми 2117 Джерело: Джерело: НПП «Прип’ять-Стохід»
Рослинний світ Херми

У Ратнівському районі з'явився ландшафтний заказник «Урочище Херма» площею 108,4 га, який розташований в межах користування ДП СЛАП «Ратнеагроліс».

У четвер, 20 грудня, Волинська обласна рада створила 3 нових території та об'єкти природно-заповідного фонду місцевого значення. Про це інформує Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА.

Нагадаємо, улітку науковці НПП «Прип'ять-Стохід» у товаристві колег з інституту екології Карпат НАН України обстежили лісові квартали в урочищі Херма поблизу села Зоряне.

У межах зазначених кварталів Ратнівського лісництва за період проведення наукових досліджень науковці знайшли два види рослин (коручка чемерникоподібна, комонничок зігнутий) і сім видів тварин (махаон, лелека чорний, орябок, журавель сірий, дятел зелений, тхір лісовий, лось), занесених до Червоної книги України (2009), два рідкісних угруповання рослин (угруповання звичайнососнових лісів звичайно ялівцевих та звичайнодубово–звичайнососнових лісів звичайно ялівцевих; угруповання ялиново–клейковільхово–звичайнососнових лісів та ялиново–повислоберезово–звичайнососнових лісів), занесених до Зеленої книги України (2009), а також два види рослин, занесених до Списку регіонального рідкісних видів рослин Волинської області (печіночниця звичайна і тирлич звичайний).

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024