У Ратному відкрили інклюзивно-ресурсний центр. ФОТО

11 Грудня 2018, 10:17
У Ратному відкрили інклюзивно-ресурсний центр 6147
У Ратному відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У Ратному реалізували ще одну державну стратегію – відкрили інклюзивно-ресурний центр.

Про це інформує Відділ внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Нагадаємо, восени подібний заклад урочисто відкрили у Заболотті.

У церемонії відкриття ратнівського інклюзивно-ресурного центру взяли участь голова районної державної адміністрації Андрій Харлампович, заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Тетяна Соломіна, голова районної ради Михайло Макарук, Ратнівський селищний голова Володимир Кулик, голова Самарівської об’єднаної територіальної громади Микола Маргес, керівники установ і організацій району. Найпочеснішими гостями свята звісно були діти та їх батьки.

«За доброї волі людей, які при владі сьогодні в районі народилась ще одна комунальна установа. Вважаю, що влада дбає про майбутнє свого району. Те, що діти будуть мати право доступитись до якісних послуг – це вже перемога. Щиро вірю, що цей заклад стане одним із тих, без яких Ратнівщина не уявлятиме свого завтрашнього дня», – звернулась до присутніх Тетяна Соломіна під час відкриття ІРЦ.

Директорка новоствореного закладу Олена Рудчик розповіла, що фахівці ІРЦ будуть забезпечуватимуть методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами, надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку та всебічну допомогу батькам. Центр має освітні осередки, зокрема, для занять лікувальною фізкультурою, іграми, куточок логопеда та відпочинку. 

«Інклюзивно-ресурсний центр – це установа як для навчання, так і для розвитку дітей з особливими потребами. Наше завдання зробити усе, щоб очі дітей всміхались, а обличчя сяяли щастям», – резюмувала урочисту частину заходу Олена Михайлівна та намалювала щирі посмішки на обличчях дітей, вручивши солодкі подарунки, з символічним написом «Мрії збуваються!». 

Згодом гості оглянули приміщення освітнього закладу, в яких сучасні, затишні кімнати, нові меблі, спеціальне обладнання та техніка покликані створити комфортні умови для навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами. А для діток провели перший майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки. 

Читайте також:

Ратне: обрали фахівців для інклюзивно-ресурсного центру

Інклюзивно-ресурсний центр
Інклюзивно-ресурсний центр

Керівники
Керівники

Перерізанння символічної стрічки
Перерізанння символічної стрічки


Гості закладу
Гості закладу

Перші гості закладу
Перші гості закладу

Керівники
Керівники

Гості закладу
Гості закладу

Солодкі подарунки
Солодкі подарунки

Інклюзивно-ресурсний центр
Інклюзивно-ресурсний центр

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024