Як ратнівчанам з інвалідністю допомагали шукати роботу

07 Грудня 2018, 15:14
У Ратному для людей з інвалідністю допомагали шукати роботу 1294
У Ратному для людей з інвалідністю допомагали шукати роботу

У Ратнівській районній філії ВОЦЗ відбувся профорієнтаційний захід для осіб з інвалідністю.

Увагу слухачів акцентовали на потребу працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями, враховуючи рекомендації медико-соціальної експертної комісії, умови, характер праці згідно чинного законодавства. Про це повідомяють у прес-сужбі районної служби зайнятості.

Корисною для присутніх стала інформація про можливості навчання, організацію власної справи, участь у громадських роботах, що є суттєвою психологічною і матеріальною підтримкою у разі відсутності підходящої роботи для безробітних. 

Фахівці соціальних служб, а саме начальник Ратнівського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсії управління Пенсійного фонду Лариса Заліпа та завідувач сектору обслуговування інвалідів і нагляду за призначенням (перерахунком) пенсій Управління соціального захисту населення Ратнівської РДА Тетяна Шмиговська розповідали про умови призначення пенсій для інвалідів, розмір виплат для кожної категорії громадян, про соціальне забезпечення осіб з інвалідністю: порядок та підстави видачі путівок на оздоровлення, реабілітаційних засобів (візків, милиць, палиць для пересування) та інше.

Учасники заходу дякували за допомогу, взаєморозуміння, підтримку соціальним службам району, що піклуються про них.

Директор Ратнівської філії ВОЦЗ Іван Миронюк побажав усім присутнім здоров’я, миру, злагоди, оптимізму і натхнення у здійсннні своїх задумів та планів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024