Ратнівчанин пояснив чому «замінував» ігровий заклад у райцентрі

23 Листопада 2018, 11:40
Ратнівчанин пояснив чому «замінував» ігровий заклад у райцентрі 2042
Ратнівчанин пояснив чому «замінував» ігровий заклад у райцентрі

55-річний житель Ратного розповів, чому зявив про вибухівку в одному з розважальних закладів селища.

Свій вчинок Олександр Шобутович обгрунтував тим, що в ігровому закладі постійно грає його тридцятирічний син, програючи там гроші, тож він просто хотів, щоб заклад закрили. Про це пише Волинь24.

Нагадаємо, увечері 18 листопада до поліції Волині надійшло повідомлення від невстановленої особи, про те, що в селищі Ратне, в одному із розважальних закладів міста, відбудеться вибух. 

На місце події одразу ж виїхали слідчо-оперативна група, спеціалісти вубохотехнічного відділу ГУНП в області, рятувальники. Проте вибухонебезпечних речовин і предметів там не виявили. У результаті, ратнівчанину за хибне повідомлення про замінування загрожує кримінал.

«Мій тридцятирічний син вже дуже давно грає. Він має трьох дітей, а всі ми сім’єю кількості семи чоловік живемо на житловій площі 55 квадратних метрів. Син постійно ходить на ось ці автомати і програє гроші. Я його і забирав звідти, і просто не відпускав, але він все одно продовжує це робити. Останнього разу я заходив три рази, але син нецензурно мене послав», – пригадує чоловік.

Він пояснює, що коли подзвонив в поліцію і повідомив про замінування, то просто хотів припинити діяльність ігрового закладу.

«Коли подзвонив в поліцію, то я не казав, що замінував ігровий заклад, а просто повідомив про замінування ігрового закладу на вулиці Кузьміна у Ратному. До мене одразу ж передзвонили з поліції, і я підтвердив, що це дзвонив я. Відповівши на дзвінок, я одразу ж пішов до тих автоматів і сказав, що виклик був не правдивий», – розповідає волинянин.

Потому, каже Олександр Шобутович, правоохоронці склали на нього протокол, записали його показання, в яких він розповів, що повідомляв про замінування, а не те, що він сам замінував, також він пояснив правоохоронцям мотив свого вчинку. Зі слів волинянина, зараз його звинувачують в тому, що він повідомляв, ніби саме він замінував заклад. До того ж, кажуть, що його вичислили через телефон, а не він прийшов до правоохоронців сам.

Олександр Шобутович наголошує, що заклад після перерви в два дні і далі продовжує працювати.

«Зараз заклад знову працює. Я хочу, щоб заборонили ці ігрові автомати. Там включаються монітори, включається програма і робляться ставки. Хоч там і написано, що це «Спорт лото», але ніякого спорт лото там немає. Я просто не хочу, щоб повторився випадок десятирічної давності, коли через ігрові автомати повісився хлопчина. Можливо, тут закриють, то до Ковеля хоч буде важче доїжджати», – підсумував волинянин.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024