Водій, який збив пішохода у Ратному, сидітиме за ґратами

23 Листопада 2018, 11:20
Водій, який збив пішохода у Ратному, сидітиме за ґратами 2164
Водій, який збив пішохода у Ратному, сидітиме за ґратами

У райцентрі Ратне водій Volkswagen Golf збив пішохода, у результаті потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Волинський апеляційний суд скасував вирок Ратнівського районного суду, яким 24-річного мешканця селища Ратне за порушення правил безпеки дорожнього руху, які заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження, засудили до 5 років позбавлення волі з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк 1 рік та звільнини від відбування основного покарання зі встановленням 3-річного іспитового строку. 

Уночі 4 лютого 2017 року нетверезий молодик, керуючи автомобілем Volkswagen Golf, рухався вулицями селища Ратне й, не впоравшись із керуванням, виїхав на праве узбіччя, де наїхав на пішохода. 

У результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Суд першої інстанції призначив винуватцю ДТП покарання зі встановленням іспитового строку. 

Не погодившись із таким вироком суду, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку, наполягаючи на тому, що обвинуваченому необхідно призначити покарання у виді реального позбавлення волі, адже він вчинив ДТП у стані алкогольного сп’яніння, винуватості своєї не визнав, збитки потерпілому не відшкодував. 

Волинський апеляційний суд, дослухавшись до доводів обвинувачів, призначив чоловікові покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Окрім того, з винуватця ДТП стягнуть на користь потерпілого 80000 гривень моральної шкоди та понад 9300 грн. у рахунок відшкодування витрат на професійну правничу допомогу.

Читайте також: За вбивство знайомого ратнівчанин отримав сім років ув'язнення

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024