У Ратному гімназистам допомагали обрати професію

21 Листопада 2018, 12:50
У Ратному гімназистам допомагали обрати професію 2149
У Ратному гімназистам допомагали обрати професію

У Ратнівській школі-гімназії №1 дев'ятикласників ознайомлювали із актуальними професіями та формулою професійного вибору.

Профорієнтаційний захід відбувся у вівторок, 20 листопада. Про це пишуть на сторінці Ратнівської районної філії ВОЦЗ у Facebook.

Школярів ознайомили з основними правами дітей, а згодом обговорили основні їх порушення.

На допомогу у професійному виборі до учніів завітал фахівчиня з профорієнтації Ратнівської районної філії ВОЦЗ Леся Захарчук. Спеціалістка познайомила присутніх зі станом ринком праці регіону, ТОП- підприємствами (лісопереробними: ТЗОВ «ВОЛИНЬЛІСПРОМ», ТЗОВ «Спільний ліс», ДП «Ратнівське ЛМГ», ДП «Ратнеагроліс», Ратнівське МСЛП, сільськогосподарським-СТОВ «Ратнівський аграрій»), актуальними професіями, навчальними закладами.

Щоб чіткіше сформувати уяву про світ професій сучасності, Леся Захарчук розповіла про їх класифікацію за видами діяльності, формулу професійного вибору, чинники, що обумовлюють вибір, про сім кроків до зваженого рішення.

Аби виявити свої сильні сторони, приховані вміння і нахили спеціалістка служби зайнятості презентувала нову онлайн-платформу «Моя професія: профконсультаційна мережа».

Відбувся профорієнтаційний захід за участю фахівців служби зайнятості, центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді, бюро правової допомоги.

Читати також: Як ратнівчан навчали техніці пошуку роботи


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024