Вітання, пісні та гучна музика: у Видраниці відгуляли День села

21 Листопада 2018, 11:20
У Видраниці відзначили День села 4600
У Видраниці відзначили День села

У день пам'яті святих безсрібників Косми і Даміана Асійських, 14 листопада, у Видраниці відзначали храмове свято та День села.

Розпочалося святкування із богослужіння у місцевому храмі за участю священиків з округи, місцевих православних та гостей села, – пишуть на сайті видраницької книгозбірні.

Із проповіддю до прихожан звернувся отець Василь, священик Заболоттівського храму, а після хресного ходу благочинний Ратнівської округи протоієрей – Анатолій Гурський.

Настоятель місцевого храму, отець Петро Макарук, щиро подякував духовенству, своїм парафіянам та всім присутнім за спільну молитву. Одним із духовних подарунків для парафіян став спів хору священиків Ратнівського благочиння під керівництвом протоієрея Романа Коски.    

Продовжили святкування мешканці  й гості села Видраниця у місцевому клубі.

Із 14.00 год. проводився ярмарок-розпродаж солодких кондитерських виробів та прикраси ручної роботи.

Офіційну частину свята «Село моє – душі криниця» усі присутні розпочали хвилиною мовчання  з приводу важкої і непоправної втрати – смерті Адама Заліпи, людини, яка багато років свого життя присвятила розвитку діяльності села.   

Відео презентація «Моє село у плині часу» провела глядачів у глибину часового простору.    

Вітали своїми піснями земляків вихованці дитячого садка «Дзвіночок», учні школи, жіночий вокальний гурт ( керівник – завідуюча клубом Галина Аврамук), тріо у складі – Наталії Ганіч, Катерини Лахтюк та Наталії Токарської,  церковний хор ( керівник – Галина Оніщук), вчителі музики – Сергій Левонюк й Наталія Ганіч, й інші аматори сцени.   

Линули вітання від голови Забродівської ОТГ Миколи Калачука й старости села Василя Лахтюка, які вручили подарунки у номінаціях: наймолодший житель села, новосели, учасник бойових дій  Другої Світової війни, ювіляр учасник АТО, молоді мами п'яти дітей.   

Приїхала на свято у Видраницю помічниця народного депутата України Наталія Маленицька, яка привітала всіх від імені Степана Івахіва і передала вітальний адрес .   

Вагомий внесок для позитивного настрою святкування жителів села подарував директор СТОВ «Ратнівський аграрій» Валентин Чернецький, який організував безкоштовні батути та солодку вату для дітвори. 

Заступник директора з юридичних питань СТОВ «Ратнівський Аграрій» Юрій Шкірянець вручив форму дитячій футбольній команді, яка неодноразово перемагала в змаганнях (тренер Ярослав Палій).   

До пізньої ночі молодь танцювала й отримувала задоволення від живої музики.

Читайте також: Як святкували День села у Язавнях

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024