Як ратнівські фермери на Закарпатті сир варили. ФОТО

06 Листопада 2018, 11:40
На Закарпатті ратнівчани вчилися сироварінню 1330
На Закарпатті ратнівчани вчилися сироварінню

На Закарпатті фермерська делегація із Волині та Рівненщини вивчала досвід вдалих ініціатив сироваріння.

2-4 листопада поточного року відбулась поїздка до Закарпатської та Львівської областей для вивчення досвіду з сироваріння, – інформує Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Доскладу делегації увійшли: начальник відділу розвитку сільських територій департаменту агропромислового розвитку Оксана Шпак, із Турійського району предстваники ФГ «Мартіросяна», власник ОСГ Тамара Андрійчук, Світлана Похильчук; із Горохівського району власники ОСГ Ігор Юхимчук, Віктор Бошель, родина Тишко, представник СОК «Степ» Оля Шеремета; із Володимир-Волинського району представник ФГ «Еліт-Ш» Анатолій Шпур, заступник начальника-начальник відділу розвитку галузей АПК управління агропромислового розвитку В.-Волинської РДА Світлана Мазурок; із Любешівського району головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Любешівської райдержадміністрації Геліч Андрій; з Луцького району родина Борейків, голова ФГ «Ставеччина» Степан Чабан; із Ковельщини Наталія та Василь Видрич з Ратнівщини представники ФГ «СновМілк» (Потапчук Юрій і Палейчук Ірина) та Ніна Костюкевич з Рівненщини.

Першу сироварню відвідали в селі Ізкі Міжгірського району Закарпатської області. Ця сироварня розташована на гірському еко-курорті «Ізкі» - в одному з найчистіших регіонів України на відстані 20 кілометрів від закарпатського селища Міжгір'я, біля підніжжя гори Магура. На сироварні виготовляють дев'ять видів сиру із молока овець, кіз та корів, також сири із мішаного молока.

Під час відвідування сироварні для делегантів провели майстер-клас по виготовленню м’якого сиру. Зокрема, учасники долучились до процесу сироваріння.

Поїздка відбулася в рамках проекту «Підтримка впровадження новітніх технологій та європейських стандартів в молокопереробній промисловості у районах Волинської та Рівненської областей шляхом вивчення польської практики виготовлення місцевої продукції» в рамках програми Міністерства закордонних справ Республіки Польща «Польська допомога для розвитку» за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку.

Різноманіття сирної продукції
Різноманіття сирної продукції

Різноманіття сирної продукції
Різноманіття сирної продукції

Майстер-клас
Майстер-клас

Різноманіття сирної продукції
Різноманіття сирної продукції

Учасники делегації
Учасники делегації

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024