У Ратнівському районі менше хворіють на грип

25 Жовтня 2018, 12:00
У Ратнівському районі менше хворіють на грип 1065
У Ратнівському районі менше хворіють на грип

З 2 жовтня розпочався черговий епідемічний сезон грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Про це повідомляється на сайті ДУ «Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України».

Захворюваність грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями на Волині утримується на рівні сезонної, відповідає середньому показнику для даної пори року. З початку епідемічного сезону перехворіло ГРВІ понад 11 тисяч осіб, що знаходиться на рівні минулого року. За останній тиждень в області на ГРВІ захворіло понад 4 тисячі осіб, це на рівні попереднього тижня. На сьогодні показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 39%.

Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області. Найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровали в містах Луцьку та Ковельському районі, найнижчий  – у Локачинському та Ратнівському районах. Із числа хворих, діти до 17 років становили майже 71%. Збільшилась кількість госпіталізованих з діагнозом «ГРВІ» до 106, проти 71 хворого минулого тижня, із них  73% діти.

Зазначається, що основними симптомами грипу є:

  • висока температура, яка тримається мінімум п’ять днів;
  • лихоманка;
  • головний біль;
  • ломота у м’язах і суглобах;
  • загальна слабкість;
  • втрата апетиту, можливо, нудота;
  • кашель, що може тривати більше двох тижнів;
  • нежить.

Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. За перших симптомів радять звертайтися до лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Найефективнішим способом профілактики грипу є вакцинація. Щеплення рекомендується робити впродовж всього сезону грипу. Всупереч поширеному міфу, вакцинація не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу. Імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів. 

Запобігання грипу допоможе заощадити кошти: за різними оцінками, захворювання на ГРВІ, зокрема грип, коштує хворому від 420 до 2 800 гривень залежно від його тяжкості, а для держави збиток становить 4 200 – 7 800 гривень. При цьому вартість вакцини – від 200 до 300 гривень.

Читайте також: У Ратнівському районі поширюється захворювання на кір

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024