Як у Ратному колядували та щедрували.ФОТОМОМЕНТИ

17 Січня 2020, 14:50
1029

У селищі Ратне відбувся фестиваль Різдвяних колядок та щедрівок «Ясна зоря засвітила».

У вівторок, 14 січня, у районному будинку культури понад дві години співали й прославляли народження Ісуса Христа.

На Різдвяне свято зібралося чимало ратнівчан – приміщення будинку культури було заповнене вщерть.

Із вітальним словом до присутніх звернувся митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир

«Світ міняється щохвилини – дуже швидко, але не міняється велике торжество. У трепеті, у серці віруючого очікувати першу зірку і добрі й радості, засісти за різдвяним столом на святій вечері. Все проходить, а ось, ці миті – вони не проходять, вони не забуваються. Вони – єдині й не повторні, як наше життя. Я бажаю, щоб скільки нам Господь уділить віку, щоби ми кожне свято Різдва Христового і всі божественні свята зустрічали оновленими, по-новому: з новими силами з прекрасною християнською мудрістю», – сказав митрополит Володимир.

Святковий концерт відкрили композицією від колективу Ратнівського центру дитячої та юнацької творчості «Різдвяні ангелики».

Для глядачів різдвяно-новорічного дійства виступали церковні хори сіл та селищ району.

На початку заходу, приємним сюрпризом для гостей став виступ хору Володимир-Волинської духовної семінарії.

Упродовж концерту, 13 колективів вітали ратнівчан зі святом колективи сіл Комарове, Велимче, Язовні, Жиричі, Заліси, Самари, селищ Ратне та Заболоття, хори Ратнівського та Гірниківського благочинь.

Зокрема, під час свята благочинні влаштували благодійний збір грошей для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. У результаті вдалося зібрати більше 15 тисяч гривень та 200 доларів.

Від селищної ради кожен художній колектив отримав різдвяно-новорічний подарунок.

«Це колективи які показали нам колядки й щедрівки якесь піднесення, якась напруга й радість, й я хочу сказати що оцінка усіх колективів може бути одна – браво!» – зазначив селищний голова Ратного Володимир Кулик.

Наприкінці заходу Володимир Миколайович подякував усім за чудове свято, а згодом вручив подяки настоятелю храму великомученика Димитрія Солунського села Гірники благочинному Гірниківської округи протоієрею Іоанну Хіночику та настоятелю храму преподобного Амфілохія Почаївського селища Ратне благочинному Ратнівської округи протоієрею Анатолію Гурському.








































Читайте також: Велимченські колективи виступили на міжнародному етно-фестивалі у Луцьку.ВІДЕО 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024