У Ратному влаштували флешмоб, спрямований проти торгівлі людьми

27 Липня 2018, 14:02
У Ратному влаштували флешмоб, спрямований проти торгівлі людьми 1949
У Ратному влаштували флешмоб, спрямований проти торгівлі людьми

У четвер, 26 липня, ратнівчанам розповідали як не втрапити у тенета работорговців та безпечно влаштуватися на роботу за кордоном.

Захід організували спеціалісти Ратнівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості спільно з соціальними службами. Про це повідомляє провідна фахівчиня з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Ратнівської районної філії ВОЦЗ Леся Захарчук.

Читайте також: Ратне: шукачів роботи знайомили із соціальними послугами служби зайнятості.

«Як зменшити можливі ризики у разі працевлаштування за кордоном, як убезпечити себе від трудового рабства та не потрапити в тенета заманливих пропозицій великих заробітків?» – на ці запитання давали вичерпні відповіді організатори флешмобу.

Що потрібно мати для легальної роботи за кордоном (закордонний паспорт,відповідну робочу візу, трудову угоду із закордонним роботодавцем, дозвіл на роботу в країні призначення), як правильно діяти, перебуваючи на заробітках, навчаючись чи подорожуючи інформувала Леся Захарчук.

Фахівчині районного центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді Катерина Бірук та Наталія Маковецька розповідали про вражаючі наслідки роботи за кордоном, торгівлю людьми, якою інформацією потрібно володіти, щоб не стати жертвою работоргівлі. Коли попали в скрутну ситуацію за кордоном, можна звертатися у:

  • консульські установи України за кордоном;
  • Державні та неурядові організації;
  • Організації української діаспори.

Перед виїздом в іншу країну можна добровільно зареєструватися онлайн на сайті Міністерства закордонних справ України в системі ДРУГ.

Флешмоб для ратнівчан провели в рамках інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024