Заброди: обговорили створення ЦНАПу в Забродівській ОТГ

10 Червня 2018, 13:10
Програма «U-Lead з Європою» 2389
Програма «U-Lead з Європою»

У четвер, 31 травня, у в Забродівській громаді працювала робоча група регіональних спеціалістів Програми «U-Lead з Європою».

Регіональні представники Ігор Бригілевич та Ірина Корольчук відвідали Заброди з метою перевірити приміщення для майбутнього Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) на відповідність вимогам, визначити ступінь їх готовності до участі в Програмі та сформувати технічне завдання із зобов’язаннями громади та Програми. У результаті погодження позицій Програми U-Lead з Європою та Забродівською громадою буде підписана декларація про реалізацію проекту. Про це повідомляють на сайті Ззабродівської об’єданної територіальної громади.

У засіданні робочої групи взяли участь: сільський голова Микола Калачук, заступник сільського голови Василь Мажула, секретар сільської ради Галина Корнелюк, члени виконавчого комітету, в.о. старост,  начальники відділів Забродівської сільської ради.

«У вас є шанси, є політична воля з боку керівництва, тепер просто у визначені терміни ви маєте надати всі необхідні документи, щоб переконати нас, що ви дійсно це робите. Попереду буде ще 3 фази відбору по 150 кандидатів і до 2020 року має бути надано допомогу 600 ОТГ і маленьким містечкам в створенні, модернізації, розширенні ЦНАПів. На цю всю діяльність та допомогу Програма передбачає 30 млн. Євро  (близько 1 млрд. грн)», – розповів Ігор Бригілевич.

Також провідний представник розповів про кожен етап Програми U-Lead з Європою, вимоги до риміщення ЦНАПу та його основні завдання.

«На даний час ви є кандидатом на участь в Програмі, після виконання зобов’язань згідно вимог U-Lead та підписання декларації, ви стаєте учасником», – зазначив Ігор Бригілевич.

Микола Калачук запевнив, якщо все піде за планом, то приміщення буде готове до жовтня.

Ірина Корольчук  підкреслила, що ЦНАП – це не тільки гарне приміщення, а й відкритий простір, єдине вікно подачі документів, куди людина прийде і за одне відвідування отримає максимум послуг залежно від життєвої ситуації. Тобто кожен матиме змогу в одному місці отримати всі необхідні послуги, а не звертатися в різні установи, бігати по кабінетах та стояти в чергах.

«Це дуже хороша перспектива, багато хто на рівні громад починає її реалізовувати і у вас є хороший потенціал», – зазначила регіональна представниця Програми U-LEAD.

На сам кінець, Ігор та Ірина відповіли на запитання присутніх щодо кадрової потреби, проблем з облаштуванням робочих місць у віддалених центральних садибах, вимог до освіти працівників ЦНАПу, обговорили можливість створення мобільного офісу для обслуговування осіб, які не мають можливості самостійно пересуватись, та про інші проблемні питання.

Наразі перед Забродівською ОТГ поставлене технічне завдання: провести поточний ремонт частини приміщення адмінбудівлі в селі Заброди для головного офісу (колишнє приміщення сільської бібліотеки), а для віддалених робочих місць, в кожній із центральних садиб громади (Видраниця, Поступель, Річиця, Щедрогір, Замшани (після доєднання), облаштувати санвузли в приміщеннях та забезпечити доступ для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Також необхідно розробити штатний розпис ЦНАПу та забезпечити набір кадрів (насамперед керівника), забезпечити віддалені робочі місця хорошим інтернетом. Результат роботи, від якого залежатиме чи матиме Забродівська ОТГ технічну допомогу від U-LEAD, повинен буди представлений Програмі не пізніше 1 кварталу 2019 року.

Регіональні представники Програми U-LEAD сподіваються, що для поставлених задач вистачить фінансових ресурсів як результат у наступному році в Забродівській ОТГ запрацює сучасний ЦНАП європейського зразка, а всі жителі громади матимуть доступ до широкого спектру якісних адмінпослуг.

Довідково:

Забродівська ОТГ стала однією з восьми громад Волинської області та однією зі 150 кандидатів зі всієї України, які стали переможцями першого раунду відбору учасників Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення/модернізації центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Включення до цього списку не означає безумовної підтримки заявки чи підтримки в повному запитуваному обсязі. У разі виявлення непереборних перешкод для участі громади у Фазі впровадження в рамках цього відбору (зокрема, неможливість вчасної підготовки громадою належного приміщення для ЦНАПу, відсутність у громади необхідного співфінансування тощо), заявка може бути відхилена від підтримки Програмою на будь-якому наступному етапі комунікації та підготовки технічного завдання щодо співпраці.

Під час обговорення створення ЦНАПу
Під час обговорення створення ЦНАПу

Під час обговорення створення ЦНАПу
Під час обговорення створення ЦНАПу

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром