Ратнівщина: зросла кількість хворих на кір

31 Травня 2018, 19:00
Фото ілюстративне 1765 Джерело: www.google.com.ua
Фото ілюстративне

Наразі у Ратнівському районі зафіксували вісім випадків захворювання на кір.

Нині найбільш пріоритетними інфекційними хворобами є кір, гострі кишкові інфекції, вірусний гепатит А, природно-вогнищеві інфекції. Про це повідомив завідувач Ратнівським районним лабораторним відділенням Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Дмитро Кузнєцов, – інформує відділ внутрішньої та інформаційної політики Ратнівської райдержадміністрації.

Ситуація із захворюваністю на кір в області продовжує залишатися напруженою, утримується тенденція до росту захворюваності. На сьогодні  інтенсивність епідемічного процесу із середнього рівня досягла високого і становить 39 на 100 тис населення, що вище від середнього по державі.

За оперативними даними з початку року на кір в області захворіло понад 400 осіб.  Діти до 17 років становлять 70%. Наймолодшому хворому 10 днів. Найбільш ураженою групою є школярі віком від 6 до 14 років (понад 60% від усіх захворілих дітей). Понад 60% хворих не щеплені проти кору або не мають чергового щеплення.

У Ратнівському районі зареєстровано вісім випадків захворювання на кір – у населених пунктах Гута, Комарове, Видраниця, Ратне, Річиця.

Із початком оздоровчого періоду та формуванням нових організованих дитячих колективів зростають ризики поширення  інфекцій. Тому першочерговим заходом профілактики є недопущення до  оздоровчих закладів нещеплених дітей  та без довідок про епідоточення.

Охоплення щепленнями в районі  у порівнянні з  минулим роком, значно збільшилось, однак є  недостатнім. За І квартал 2018 року вакцинація в 1 рік виконана на 23,8%, ревакцинація в 6 років – на 19,8% (нормативний показник 25%). Це питання потребує врегулювання до початку навчального року.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром