Як ратнівська колегія працювала у Млиновому

28 Травня 2018, 11:29
Під час роботи ратнівської колегії 2951 Джерело: http://ratadmin.gov.ua/press-tsentr/item/5895-zasidanni-kolehii-raionnoi-derzhavnoi-administratsii
Під час роботи ратнівської колегії

У середу, 23 травня, на території Млинівської сільської ради відбулося засідання колегії районної державної адміністрації.

Про це повідомляють на сайті Ратнівської РДА.

У роботі колегії взяли участь начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники установ, організацій району, а також селищні, сільські голови, голови ОТГ.

Члени колегії, керівники установ та організацій відвідали кілька освітніх закладів, закладів культури та медицини. Зокрема, оглянули НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня-дитячий садок» села Конище. У цьому навчальному закладі незабаром організують роботу табору із денним перебуванням дітей, де планують оздоровити 24 дитини із уразливих категорій.

НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня-дитячий садок» села Конище
НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня-дитячий садок» села Конище

Представники ратнівської колегії
Представники ратнівської колегії

Також гості мали змогу оцінити результати реалізації проекту «Покращення навчального та санітарного середовища у закладі початкової освіти села Конище», Волинської області», а це ремонт приміщення школи, заміна вікон, даху, проведення фасадних робіт, встановлення сучасних санітарних вузлів.

«Покращення навчального та санітарного середовища у закладі початкової освіти села Конище»
«Покращення навчального та санітарного середовища у закладі початкової освіти села Конище»

У процесі роботи ратнівської колегії
У процесі роботи ратнівської колегії

Про роботу Турської осушувальної меліоративної системи розповів начальник Ратнівського міжрайонного управління водного господарства  Михайло Тимощук.

Розповідь Михайла Тимощука про роботу Турської меліоративної колегії
Розповідь Михайла Тимощука про роботу Турської меліоративної колегії

Згодом керівники району здійснили переїзд до пропускного пункту Доманове, де присутні оглянули благоустрій прилеглої території. Особливу увагу голова райдержадміністрації Андрій Харлампович звернув на стихійний ринок, який знаходиться в межах проїжджої частини та перешкоджає руху транспорту згідно із правилами дорожнього руху. Голова Ратнівської РДА дав доручення направити звернення до обласного керівника Держпродспоживслужби задля проведення перевірки торгівлі харчовими продуктами, Млинівському сільському голові Анатолію Оніщуку вжити заходів щодо перенесення ринку у спеціально відведене місце.

Стихійний ринок біля пропускного пункту «Доманове»
Стихійний ринок біля пропускного пункту «Доманове»

Члени колегії та запрошені оглянули приміщення ЗОШ І ступеня, ФАПу села Доманове, у селі Млинове – сільський клуб, приміщення місцевої пожежної охорони, НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня-дитячий садок».

На засіданні колегії згідно порядку денного першим звучало питання про стан утримання автомобільних доріг загального користування на території району, про що  проінформував перший заступник голови  райдержадміністрації Євген Савлук.

З 1 січня 2018 року автомобільні дороги загального користування місцевого значення передали із балансу Служби автомобільних доріг на баланс обласної державної адміністрації.

Слід зазначити, що у перелік об’єктів, фінансування яких у 2018 році буде здійснюватися за рахунок субвенції з державного бюджету по Ратнівському району включено:

  • поточний середній ремонт автомобільної дороги на відрізку Гірники – Броди (обсяг фінансування  – 14950 тис. грн);
  • поточний середній ремонт ділянки автомобільної дороги Тур – Заболоття (обсяг фінансування – 2100 тис. грн).

Співдоповідали начальник Ратнівської дільниці філії «Старовижівський автодор» Олександр Прокопчук та директор філіі «Ковельська ДЕД» Володимир Алєксєєнко.

Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році слухали голову райкому профспілки працівників освіти, координаційної ради галузевих профспілок району Валентину Дейнеку.

У поточному році в районі передбачається охопити оздоровленням та відпочинком близько 9 % від загальної кількості дітей шкільного віку. Заплановано оздоровити всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і частково дітей інших пільгових категорій. З районного бюджету на виконання Програми оздоровлення та відпочинку дітей виділено 100 тис. грн.

З інформацією про технічний стан меліоративної мережі району виступив начальник Ратнівського міжрайонного управління водного господарства Михайло Тимощук. За 4 місяці 2018 року управлінням виконано робіт по поточному ремонту міжгосподарської меліоративної мережі, насосних станцій, гідротехнічних споруд, виробничих споруд, машин, механізмів та автотранспорту на суму 12,9 тис.грн.

Проте, на сьогоднішній день виникає ряд проблемних питань щодо проведення капітальних ремонтів та реконструкції осушувальної мережі, які потребують першочергового вирішення.

Млинівський сільський голова Анатолій Оніщук інформував про виконання делегованих повноважень виконкомом Млинівської сільської  ради відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Про стан здійснення  соціальної роботи Ратнівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді доповіла директор Ратнівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Костючик.

Підсумовуючи розглянуті питання, голова райдержадміністрації Андрій Харлампович зробив детальний аналіз з відповідними зауваженнями та пропозиціями щодо покращення роботи.

З усіх питань колегія  прийняла відповідні рішення.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром