Висота новобудов стане обмеженою

24 Травня 2018, 09:01
1281

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ запропонувало визначати максимальну дозволену висоту будівель з урахуванням типу населеного пункту та кількості його населення.

Заступник міністра Лев Парцхаладзе заявив, що нові державні будівельні норми «Планування і забудова територій» вже затверджено і невдовзі будуть опубліковані.

Чим пояснюються такі зміни? «Українські міста та села починають втрачати свій природній вигляд. Сільська місцевість забудовується та перетворюється на міста, хоча не має достатньої інженерної підготовки для цього. У свою чергу, міста починають все більше нагадувати азіатські «кам’яні джунглі», - наголошує представник влади.

Якими тепер будуть за висотою новобудови у Києві та в передмісті столиці, наприклад, квартири у Вишневому, залежить від рельєф та можливості інфраструктури.

Для міст з населенням до 50-ти тисяч – максимальна висота становитиме 9-поверхів (до 27 м). Максимально допустима висотність житлової забудови у містах з населенням понад  100 тисяч встановлюється документацією з просторового планування. На максимальну висотність впливатиме рельєф та можливості їх інфраструктури.

Для села цифри наступні: з населенням до 1000 осіб дозволять лише садибну забудову, де проживає більше 1000 жителів, можна проектувати багатоквартирні будинки з максимальною висотою до 12 м – чотири поверхи. У селищах міського типу – окрім вище названого, можна  5-поверхові будинки, до 15 м.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром