Андрій Харлампович зустрівся зі школярами-активістами Ратнівщини

23 Травня 2018, 14:39
5200

Відвертою та невимушеною видалась зустріч голови райдержадміністрації Андрія Харламповича з лідерами учнівських органів самоврядування шкіл.

21 травня 2018 року в кабінеті голови зібрались президенти шкіл, голови шкільних товариств, навчальних комісій шкільних товариств, учнівських рад, районної ради старшокласників – Анастасія Касянчук с. Броди, Наталія Лях (с. Гірники), Анна Шикута (с. Жиричі), Дарина Дудка (с. Замшани), Іванна Харківець (с. Здомишель), Богдана Пашук (с. Кортеліси), Ольга Макарук (с. Прохід), Софія Харлампович (смт Ратне), Панасюк Назар (смт Ратне), Марія Нінічук (с. Височне), Юрій Миколаюк (с. Комарове), Анна Грицевич (с. Конище), Софія Костюк (с. Млинове), Вікторія Сидорук (с. Сільце), Тетяна Макарук (с. Краска). Про це повідомляють у відділі внутрішньої та інформаційної політикики райдержадміністрації.



Розпочинаючи розмову голова райдержадміністрації Андрій Харлампович доступно розповів про роботу адміністрації, основні напрямки та функції та закликав учнів до відкритого діалогу.

Активісти буквально «засипали» очільника райдержадміністрації питаннями, цікавились яким чином став головою РДА, якими рисами характеру повинен бути наділений майбутній керівник, про роль батьків у формуванні лідера, про командну роботу.



Жодне питання не лишилось уваги Андрія Адамовича, він детально, почасти з гумором розповідав про себе, згадував шкільні та студентські роки:

- Навчався в Нововолинському ліцеї, потім поступив до університету ім. Лесі Українки, сьогодні він Східноєвропейський національний університет, на спеціальність «Політологія». Чесно скажу, я не був відмінником (всміхається), був «хорошистом», проте навчаючись у всіх навчальних закладах приймав активну участь в різноманітних конкурсах, починаючи з наукових, закінчуючи бальними танцями. Завжди був активним в усіх сферах. Ще з університету почав свою політичну діяльність.

Усюди відчував підтримку батьків. Батьки - це перші люди, які є ідеалом для будь-якої дитини. Взагалі, якби не вони, то б ні в кого нічого не вийшло, ні у мене, ні у вас. Це перші люди, які бачать не лише досягнення, а й хибні кроки, які ти робиш, вони завжди підкажуть, допоможуть і підтримають.

На запитання про риси характеру, якими потрібно володіти, щоб стати головою райдержадміністрації Андрій Харлампович відповів:

- Щоб стати головою райдержадміністрації, необхідно бути в команді Президента. Голову райдержадміністрації призначають. На голову РДА ніхто не вчиться. Але перед тим необхідно займати активну життєву позицію, щоб при визначенні кандидатури, ти принаймі потрапив до розгляду, як кандидат.

Після закінчення університету я працював у школі, потім займався політичною діяльністю, очолював районний виконавчий комітет політичної партії, далі займався бізнесом – був виконавчим директором двох підприємств, займався самостійно підприємницькою діяльністю, а потім вже став головою райдержадміністрації. Тобто, при призначенні на посаду визначали не мої риси характеру, а мою активність у політичному, суспільному житті району, області, країни.

У нас 16 голів райдержадміністрацій Волинської області – ми всі різні, різні за характером, віком, звичками, захопленнями, але нас всіх об’єднує те, що ми команда Президента. Ми віримо в те, що наш Президент на правильному шляху, він веде Україну до кращого життя. Є чіткий вектор - бажання жити по-європейськи, бажання жити в Європі, в родині Європейських держав. Ми хочемо, щоб наші діти і внуки жили краще і робимо це сьогодні. Це основна мета і завдання, які поставив Президент і ми всі працюємо над цим.

Голова райдержадміністрації, на прохання учнів, ділився секретами успіху командної роботи лідера:

- Лідер не може бути лідером - одноосібником. Потрібно, щоб була команда, яка в вірить в себе, у свій успіх. Це ті люди, яким ти довіряєш і які довіряють тобі. Не важливо вік, стать, віросповідування. А найголовніше - не треба боятися брати на себе відповідальність за будь-яке рішення, як особисте, так і колективне. Потрібно скеровувати ідеї та самому показувати приклад.

Мені не складно працювати, з колективом, який є в райдержадміністрації та моїми заступниками – це моя команда. В усьому повинна бути гармонія. Як і у вас, якщо є розуміння в класі, вчителів і батьків, то і вам нескладно вчитися.

Коли мова зайшла про навчання в школі, то учениця Гірниківської школи зачепила наболіле питання добудови корпусу школи.

- Знаю вашу проблему та активно займаюсь цим питанням. Вже на кінець місяця будемо мати проект. Щоб Ви розуміли масштаб будівництва оцінюється в рамках 60-70 млн грн. – це колосальна сума. Неоднорозово порушував дану проблему перед заступника голови облдержадміністрації, самим головою ОДА, заступниками профільних міністерств. На сто відсотків можу гарантувати, що даний об’єкт буде фінансуватись із Державного фонду регіонального розвитку. Перед собою ставлю завдання в цьому році розпочати будівництво, а в наступному році даний об’єкт буде включений в Стратегію розвитку району, як пріоритетний.

Серед запитань старшокласників були і зовсім «не дитячі», зокрема, майбутні політики питали, яким чином завоювати довіру своїх виборців. На що Андрій Харлампович відповів, що лише чесністю та виконанням своїх обіцянок.

Запитали у голови райдержадміністрації і про його ідеал сучасного українського лідера.

- Для мене – це Президент України. Так об’єднати світову спільноту довкола України не вдавалось нікому з лідерів країн на пострадянському просторі. Та й виборна посада Президента ще раз підкреслює те, що він лідер, адже більшість людей віддали свій голос саме за нього, - відповідав Андрій Адамович.

Радились лідери учнівського самоврядування шкіл щодо досягнення успіху. На що, голова райдержадміністрації відповів:

- Ніколи не відступайте від своєї мети. Не визначайте глобальної мети, ідіть крок за кроком спочатку до малого і поступово ставте більші цілі для досягнення.

На завершення зустрічі голова райдержадміністрації подякував усім за запитання, побажав подальших успіхів у навчанні та розвитку лідерських якостей, а також гарних літніх канікул. Учні ж на згадку подарували керівнику виконавчої гілки влади в районі вишивану закладку та обіцяли в наступному навчальному році повернутись до діалогу.



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром