Ратнівчанам розповіли про шляхи безпечного працевлаштування за кордоном

21 Квітня 2018, 14:01
Учасники семінару 922 Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1906871479614810&id=1860638250904800
Учасники семінару

Під час семінару у Ратнівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості обговорили питання нелегальної трудової міграції за кордоном, що треба знати аби не стати жертвою торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці.

Фахівець з питань зайнятості Святослав Лахтюк розповів присутнім про стан ринку праці, її умови, вимоги до претендентів на вакантні робочі місця, ознайомив присутніх з основними шляхами пошуку роботи наголошуючи на перевагах легального працевлаштування в межах країни. Про це пишуть на сайті Ратнівської районної філії ВОЦЗ.

Головний спеціаліст Ратнівського бюро правової допомоги Євгенія Супрунюк ознайомила присутніх із перевагами легального працевлаштування. Фахівець окреслила відмінності в працевлаштуванні за трудовими та цивільно-правовими договорами, акцентувала увагу на проблемах отримання заробітної плати «у конверті», що позбавляє людей соціального захисту.

Євгенія Супрунюк наголосила, що для легальної роботи за кордоном потрібно мати: дійсний закордонний паспорт, відповідну візу (робочу візу), трудову угоду (контракт) із закордонним роботодавцем, дозвіл на роботу за кордоном.

Отримана інформація під час семінару, допоможе ратнівчанам заздалегідь подбати про власну безпеку при працевлаштуванні за кордоном, запобігти та попередити експлуатацію дитячої праці, а також торгівлю людьми.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром