Ратне: що вирішували і за що голосували депутати районної ради

20 Квітня 2018, 12:36
1398

У Ратному відбулося засідання 22 сесії районної ради.

Про виконання Районної Комплексної програми профілактики правопорушень і злочинів за 2017 рік прозвітував Володимир Канонік, начальник Ратнівського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

Потому депутати затвердили Районну Комплексну програму профілактики правопорушень і злочинів на 2018 – 2020 роки та Комплексну програму протидії корупційним та терористичним проявам у Ратнівському районі на 2018-2019 роки. Про це повідомляють у відділі внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

За ряд питань, які розглянулись попередньо на комісіях, депутати проголосували без запитань та обговорень: виконання Програми реалізації державної політики у сфері соціальної підтримки, забезпечення прав та законних інтересів різних категорій сімей, дітей та молоді у Ратнівському районі на період до 2017 року, про Програму розвитку малого та середнього підприємництва в Ратнівському районі на 2018-2019 роки, про внесення змін до рішення районної ради від 21.12.2017 № 20/18 «Про районний бюджет на 2018 рік», про внесення змін до списку присяжних Ратнівського районного суду, про затвердження порядку проведення конкурсу та призначення на посаду керівників закладів освіти спільної власності територіальних громад сіл, селищ Ратнівського району, про створення госпрозрахункового стоматологічного відділення Ратнівської центральної районної лікарні та погодження тарифів на платні стоматологічні послуги, про делегування Заболоттівській селищній раді повноважень у сфері освіти в частині забезпечення здобуття позашкільної початкової музичної освіти дітьми села Краска Ратнівського району, про надання дозволу на списання майна та його передачу, підтримку звернення депутатів Маневицької районної ради Волинської області до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо фінансування гарантованих державою.

У контексті реорганізації комунального закладу «Ратнівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» шляхом перетворення Людмила Тере, головний лікар комунального закладу, «Ратнівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» розповіла про головні аспекти підписання декларацій з лікарями.

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук надав детальне роз’яснення щодо питання встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2018 рік, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів, які споруджуються за рахунок районного бюджету. Згідно методик розрахунку та рекомендацій, обґрунтованих роз’яснень будівельних підприємств, які працюють в районі було рекомендовано встановити заробітну плату будівельникам по граничному максимуму – 7800 грн.

Жвавого обговорення набуло питання про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах ( аукціоні ). Каменем спотикання стали земельні ділянки Височненської та Здомишельської сільських рад, які начебто не надали погодження. Хоча, як з’ясувалося, жодних погоджень сільські ради щодо державних земель, крім об’єднаних територіальних громад, і не мають надавати. З третьої спроби депутатам районної ради таки вдалось прийняти позитивне рішення.

Крім цього, депутати районної ради підтримали звернення до Верховної Ради України щодо ухвалення антиолігархічного пакету докорінних перетворень та звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Містерство соціальної політики України, Пенсійного фонду України щодо питання перерахунку пенсій.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром