Мешканці Заболоття обмінювалися досвідом у сфері культури з білорусами

24 Березня 2018, 17:52
1658

З метою обміну досвідом щодо організації культурних заходів у сільських громадах України та Білорусі 20 березня представники органів місцевого самоврядування та інституцій, що діють у сфері культури селища Заболоття і села Заліси, відвідали агромістечко Дівін і місто Кобрин Кобринського району Республіки Білорусь.

Це була одноденна ознайомлювальна поїздка в рамках проекту «Від пізнання культури сусіднього народу – до зміцнення партнерства і взаєморозуміння», який упроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми Територіального співробітництва Східного партнерства «Білорусь-Україна», – ідеться на сторінці By learning the culture of the neighbouring nation - towards partnership у Facebook.

Представники української делегації зустрілися з білоруськими колегами за круглим столом, аби поділитися досвідом роботи у сфері організації культурної діяльності в сільських територіальних громадах України та Білорусі.

До складу групи з української сторони увійшли голова Заболоттівської селищної ради, його заступник з гуманітарних питань, директор загальноосвітньої школи с. Заліси, директор музичної школи смт Заболоття та художній керівник будинку культури смт Заболоття. Білоруська група учасників складалася з керівника відділу ідеологічної роботи, культури у справах молоді Кобринського районного виконавчого комітету, голови Дівінського сільського виконавчого комітету Кобринського району, директора Кобринського палацу культури, директора Дівінської дитячої школи мистецтв, завідуючої Дівінської публічної бібліотеки та музичного керівника Дівінського дитячого будинку.

Українські учасники мали можливість ознайомитися з розвитком культури на території Дівінської сільської ради Кобринського району, та загалом у Кобринському районі, а також шляхами фінансової підтримки культури. Також, обговорювалися питання щодо сприяння становленню талановитої молоді, підтримки професійної творчої діяльності, реалізації освітніх культурно-мистецьких заходів для дітей та молоді, поповнення фондів музеїв та бібліотек. Основним завданням представників місцевої влади є забезпечення доступності установ культури для всіх верств населення, створення максимально сприятливих умов для творчого зростання особистості, розкриття її здібностей та задоволення духовних та естетичних потреб.

Також, під час зустрічі були обговорені питання, які представляють обопільний інтерес, а саме покращення матеріальної бази, залучення якомога більше сільських жителів, особливо молоді, до участі у культурних заходах, пошук та впровадження нових методів роботи та налагодження транскордонного співробітництва між місцевими органами влади та інституціями, що діють у сфері культури.

Підсумовуючи роботу одноденної навчальної поїздки усі учасники висловили сподівання на спільні позитивні результати та перспективи розвитку культури у громадах партнерів проекту.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024